11:25 05.11.2013

Місія Кокса-Квасневського представить звіт щодо України 14 листопада - Кожара

3 хв читати
Місія Кокса-Квасневського представить звіт щодо України 14 листопада - Кожара

Українська сторона очікує заключного звіту спостерігачів від Європарламенту (ЄП) екс-президента Польщі Александра Квасневського і екс-президента ЄП Пета Кокса, який мають представити 14 листопада 2013 року, заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, про це заявив Л.Кожара на зустрічі в понеділок із делегацією політичної групи Європейського парламенту "Європейські консерватори та реформісти" у складі депутатів Мартіна Калланана, Павла Коваля, Чарльза Теннока, Ришарда Чернецького і Адама Белана.

Міністр також висловив сподівання, що угоду про асоціацію ратифікує ще нинішній склад ЄП, тобто це відбудеться у першій половині 2014 року.

Як повідомлялося, 4 листопада в представництві ЄС в Києві повідомили, що спостерігачі від Європарламенту екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європарламенту Пет Кокс відвідають Україну 6-8 листопада. У представництві зазначили, що про конкретну програму поки що розповісти не можуть, оскільки зміст візиту ще узгоджується.

Водночас, як стало відомо агентству з джерел у дипколах, П.Кокс і А.Квасневський можуть бути присутніми у Верховній Раді під час розгляду законопроектів стосовно лікування засуджених за кордоном.

Очікується, що Верховна Рада України в четвер, 7 листопада, розгляне на пленарному засіданні Верховної Ради законопроекти: лідерів трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" Віталія Кличка і "Свобода" Олега Тягнибока - про заборону вибіркового правосуддя і зняття перешкод для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС (№3479); народного депутата Сергія Міщенка (позафракційного) про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України (№2453а) і А.Лабунської - про внесення змін до ст. 84 Кримінального кодексу України про можливість лікування засуджених за кордоном (№3461); Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань) авторства позафракційного нардепа Володимира Купчака.

Всі вони спрямовані на вирішення "питання Тимошенко".

П.Кокс та А.Квасневський заявили, що вважають законопроект А.Лабунської найоптимальнішим для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що, у свою чергу, позитивно вплине на вирішення питання Ю.Тимошенко.

1 листопада голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиційні фракції - "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" готові підтримати законопроект А.Лабунської.

Водночас лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 4 листопада заявив, що голосувати за законопроект народного депутата Анжеліки Лабунської про можливість лікування засуджених за кордоном не можна.

Як зазначають експерти, компроміс у ВР поки що знайти не вдається, Партія регіонів знову заявила про звинувачення на адресу Ю.Тимошенко, зокрема у зв'язку зі справою екс-прем'єра Павла Лазаренка, засудженого у США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА