15:13 14.11.2013

Немиря про продовження місії Кокса-Кваснєвського: Україна отримала можливість "забити гол у додатковий час"

2 хв читати
Немиря про продовження місії Кокса-Кваснєвського: Україна отримала можливість "забити гол у додатковий час"

Продовження місії спостерігачів від Європарламенту Пета Кокса та Александра Кваснєвського в Україні означає, що наступний тиждень буде головним для підписання Угоди про асоціацію Україна - ЄС, вважає голова комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Було втрачено шанс на те, щоб вже вчора місія Кокса-Кваснєвського представила свої висновки, що Україна виконала необхідні критерії для підписання Угоди про асоціацію", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Проте, ще залишається можливість забити гол у додатковий час Таким чином, наступний тиждень буде ключовим, з тим, щоб вже 19 листопада проголосувати всі головні закони", - наголосив він.

На думку Г.Немирі, один з головних висновків місії полягає в тому, що "вони не сприймають аргументи"хочу, але не можу", вони вважають , що ситуація саме така коли "може, але не хоче".

"У цьому разі, тестом на наявність такої політичної волі стане голосування на початку наступного тижня", - сказав депутат.

"Я не зустрічав нікого, хто не хотів би, щоб цю Угоду було підписано. Ми бачимо повну підтримку можливості підписання цієї Угоди, що відповідає як інтересам України, так і Євросоюзу... Але дійсно з’явилося більше скептиків у питанні наявності політичної волі в української влади для виконання умов підписання Угоди", - зазначив він.

"Сьогодні практично всі газети, які ми купили в Брюсселі, надрукували фото Юлії Тимошенко із заголовком : "Київ затягує голосування зі звільнення колишнього прем'єр-міністра", - розповів Г.Немиря.

За його словами, у Брюсселі переважає думка, що до вільнюського саміту українська влада має не лише ухвалити закон, який би дозволив лікування Ю.Тимошенко за кордоном, але і виконати його.

"Недостатньо лише ухвалити такий закон, він повинен бути імплементований. Це означає, що Ю.Тимошенко до вільнюського саміту має перебувати не в Качанівській колонії або в лікарні в Харкові, а повинна мати можливість почати лікування в Німеччині, в клініці Шаріте", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА