12:46 28.01.2014

ВР скасувала 9 законів від 16 січня, зокрема про посилення відповідальності за порушення під час масових акцій

2 хв читати
ВР скасувала 9 законів від 16 січня, зокрема про посилення відповідальності за порушення під час масових акцій

Народні депутати України на позачерговій сесії Верховної Ради у вівторок ухвалили рішення про визнання такими, що втратили силу, дев’яти законів, ухвалених 16 січня.

За таке рішення проголосував 361 народний депутат із 412, зареєстрованих у залі у вівторок. Зокрема, від фракції Партії регіонів - 167, "Батьківщина" - 81, "УДАР" - 39, "Свобода" - 35, КПУ - 0, позафракційні - 39.

Депутати скасували закон "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян" авторства нардепів від фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка, а також закон про зміни до Регламенту Верховної Ради, що спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин.

Крім того, скасовані закони "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері гарантування безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", закон щодо відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів; закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження.

Депутати проголосували за скасування закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада до 26 грудня, закон "Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", закон, згідно з яким вводиться відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни, і закон, що змінює Кримінальний кодекс у частині відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашистів та їхніх прибічників.

Також було скасовано закон, згідно з яким вносяться запропоновані урядом правки до Податкового кодексу, відповідно до яких поновлюється звільнення імпорту природного газу в Україну від податку на додану вартість, що було припинено наприкінці 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА