15:50 06.02.2014

Призначення нового прем'єр-міністра України найближчим часом малоймовірне - думка

2 хв читати

Голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко сумнівається в призначенні нового прем'єр-міністра України найближчим часом, а також виключає формування опозиційного уряду.

"Найімовірніше найближчим часом (декілька тижнів - місяць) навряд чи у нас з'явиться новий прем'єр-міністр", - сказав В.Фесенко журналістам у Києві в четвер.

Зокрема, на користь цієї думки, за його словами, свідчить те, що президент України Віктор Янукович наділив в. о. прем'єра, першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова повноцінними повноваженнями глави уряду.

"Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов отримав повноцінні повноваження прем'єра. Я думаю, що Янукович це зробив для того, щоб пред'явити це президентові Росії Володимиру Путіну, щоб той розумів, із ким йому мати справу найближчим часом", - додав політолог.

Водночас В.Фесенко переконаний, що така ситуація не зможе тривати довго, оскільки в новому українському уряді зацікавлений і Захід, і Росія.

"Спочатку буде кандидатура від президента. Якщо вона не пройде, то тоді, можливо, шукатимуть компромісну кандидатуру. В уряд опозиції я не вірю. Це нереально, оскільки це буде уряд меншості, і у будь-який час він може бути знятий або президентом, або парламентською більшістю", - сказав він.

Вихід із ситуації, що склалася, політолог вбачає у створенні коаліційного або технічного уряду.

Крім того, на його думку, найбільш оптимальною кандидатурою на посаду прем'єра, яка влаштовує і Захід, і Росію, може стати народний депутат України Петро Порошенко (позафракційний).

28 січня прес-служба Кабінету Міністрів повідомила, що Микола Азаров подав у відставку.

Того самого дня президент України Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра М.Азарова та Кабінету Міністрів. " Прийняти відставку прем'єр-міністра України Азарова Миколи Яновича, що передбачає відставку всього складу Кабінету Міністрів України", - зазначалося в указі.

Водночас В.Янукович доручив Кабміну продовжувати виконувати свої повноваження до початку роботи нового уряду.

Згідно з Конституцією, відставка прем'єра передбачає відставку всього складу Кабміну. Проте Кабінет Міністрів, відставку якого прийняв президент, за його дорученням продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого Кабміну, але не більше ніж 60 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА