11:43 27.02.2014

Особи, які захопили адмінбудівлі Сімферополя, відмовляються проводити переговори, вони запросили до будівлі парламенту членів президії, щоб ті провели засідання - Могильов (розширена)

2 хв читати
Особи, які захопили адмінбудівлі Сімферополя, відмовляються проводити переговори, вони запросили до будівлі парламенту членів президії, щоб ті провели засідання - Могильов (розширена)

Кримський прем'єр Анатолій Могильов заявив, що особи, які захопили будівлі уряду автономії та Верховної Ради, не бажають вступати в переговори й пояснювати причини своїх дій.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перебуваючи біля будівлі кримського парламенту, він повідомив, що наразі всередину будівлі зайшли члени президії Верховної Ради на чолі зі спікером Володимиром Константиновим, яких особи, котрі захопили будівлю, самі запросили всередину, щоб парламентарії провели засідання президії.

"Мої переговори з ними нічого не дали. Люди, які перебувають там, сказали, що вони не уповноважені проводити переговори, взяли номер мого мобільного телефону й за ним зв'язуватимуться в той момент, коли будуть готові до якихось розмов. Жодних вимог вони не висували", - сказав він журналістам.

А.Могильов повідомив, що наразі дзвінків не надходило.

За його словами, люди, з якими він розмовляв, - у військовій формі, без розпізнавальних знаків, у масках. Вони відмовилися назватися і сказати, звідки вони.

Кримський прем'єр також повідомив, що до будівлі парламенту зайшли члени президії на чолі зі спікером Володимиром Константиновим.

"До Верховної Ради пройшли члени президії, мабуть, для обговорення ситуації. Їм надійшла пропозиція (від невідомих осіб, які захопили будівлю, - ІФ) про те, щоб вони зайшли для проведення засідання президії. Я думаю, там, можливо, обговорюватиметься питання проведення сесії парламенту", - сказав він.

Водночас А.Могильову невідомо, які питання можуть бути винесені на сесію.

Він нагадав, що "Крим - це парламентська республіка, тому парламент може приймати рішення, але будь-яке рішення парламенту Криму має ухвалюватися відповідно до законодавства України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА