15:46 07.04.2014

Децентралізація влади допоможе вирішити більшість наявних в Україні проблем - Добкін

2 хв читати

Децентралізація влади - один з головних механізмів для вирішення наявних в Україні проблем, вважає кандидат у президенти України Михайло Добкін.

"Я йду у владу, щоб передати її на місця", - заявив М.Добкін під час презентації своєї передвиборчої програми в понеділок у Києві.

За його словами, децентралізація влади - один з головних механізмів, за допомогою яких Партія регіонів має намір вирішувати головне завдання - захистити від тих проблем, які нова влада створила громадянам України.

М.Добкін також пропонує запровадити нові правила формування бюджетів усіх рівнів, що передбачають бюджетну автономію регіонів. Зокрема, запропоновано залишати у місцевих бюджетах 100% податку на прибуток підприємств, прибуткового податку, ренти та екологічного збору.

Як зазначив під час презентації Олександр Вілкул, одне з головних завдань у передвиборній програмі М.Добкіна, - ввести Україну в двадцятку найбільш розвинених країн за легкістю ведення бізнесу.

Він зазначив, що держава має забезпечити бізнесу мінімальні податки і максимальний захист інвесторів. За словами О. Вілкула, підприємці мають мінімально стикатися з чиновниками, а процес розрахунку і сплати податків має бути максимально полегшений - їх можна буде заплатити з планшета або мобільного телефону.

Представляючи програму кандидата в президенти, народний депутат України Ірина Бережна (фракція Партії регіонів), зазначила, що у разі перемоги кандидата від їхньої політичної сили пенсії не зменшуватимуть, а пенсіонери, що ще працюють, зможуть отримувати як зарплату, так і пенсії.

"Пенсії в жодному разі не можна зменшувати. Пенсіонери, що ще працюють, мають отримувати і зарплату, і пенсію", - наголосила І.Бережна, додавши, що в українців повинні бути гідні пенсії.

Вона наголосила, що впроваджувати пенсійне страхування необхідно поетапно без поспіху. І.Бережна зазначила, що в перехідний період - період підготовки до реалізації пенсійного страхування – мають бути єдині правила нарахування пенсій для всіх громадян з урахуванням стажу та виду трудової діяльності.

І.Бережна також зазначила, що в програмі кандидата в президенти - впровадження медичного страхування: "Для пенсіонерів медична страховка має бути безкоштовною, також як і медична допомога нужденним і важко хворим".

Як зазначив під час презентації програми кандидата в президенти колишній міністр освіти Дмитро Табачник, програма освіти М.Добкіна є найбільш реалістичною і створена командою професіоналів.

За словами Д.Табачника, у програмі кандидата запропоновано повністю забезпечити потребу сімей в дитячих садах і створити в них 150 тис. нових місць (у 2010-2013 роках в Україні було створено 270 тис. нових місць).

Д.Табачник зазначив, що реалізація програми кандидата в президенти М.Добкіна надасть можливість потрапити мінімум 20 українським університетам до списку 500 найкращих вишів світу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА