14:58 16.04.2014

Прокуратура відкрила ще одну справу стосовно Царьова за заклики до сепаратизму

2 хв читати

Прокуратура Києва відкрила ще одну кримінальну справу щодо народного депутата (фракція Партії регіонів), кандидата в президенти Олега Царьова за заклики до сепаратизму.

Як повідомляє в середу прес-служба Генеральної прокуратури України, прокуратура Луганської області розпочала ще одне кримінальне провадження за фактом скоєння народним депутатом України О.Царьовим дій, спрямованих на зміну меж території України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

"Підставою для порушення цього кримінального провадження були публічні виступи парламентарія під час масових акцій біля адміністративної будівлі управління Служби безпеки України в Луганській області, в яких він висловлював сепаратистські наміри і закликав до роз'єднання країни", - йдеться в повідомленні.

Водночас, наголосили у відомстві, прокуратура Києва 15 квітня також внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про скоєння О.Царьовим дій, передбачених ст.110 Кримінального кодексу України.

"У зв'язку з цим за дорученням в.о. Генерального прокурора України Олега Махніцького зазначені матеріали за заклики до сепаратизму об'єднані в одне кримінальне провадження", - зазначили в прес-службі ГПУ.

Досудове розслідування проводить прокуратура Києва.

Як повідомлялося, 15 квітня прокуратура Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про скоєння народним депутатом України, кандидатом у президенти О.Царьовим дій, передбачених ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

"У разі підтвердження цих фактів та його провини Генеральна прокуратура підготує звернення до Верховної Ради України з поданням про зняття статусу народного депутата України з парламентарія О.Царьова. Одночасно може бути внесено подання до Центрвиборчкому про позбавлення його статусу кандидата в президенти України", - пояснюється в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

О.Царьов як народний депутат України має статус недоторканності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА