13:01 22.04.2014

Ситуація в Україні сприяє проведенню Конституційної реформи - Добкін

2 хв читати
Ситуація в Україні сприяє проведенню Конституційної реформи - Добкін

Кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін вважає, що зараз в Україні існує гарна можливість для проведення конституційної реформи та обмеження надмірних повноважень президента.

"Вчора в країні не було реальних можливостей для проведення конституційної реформи, однак на сьогодні склалася унікальна ситуація, немає повноправного президента в країні і нікому максимально захищати свої надмірні повноваження в Конституції", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві після презентації концепції змін до Конституції України від Партії регіонів.

М.Добкін зазначив, що Партія регіонів пропонує закріпити в Конституції статус російської мови як другої державної, посилити роль парламенту, закріпивши за ним право формувати уряд.

Крім того, концепція змін в Основний закон передбачає закріплення позаблокового статусу держави.

"А питання вступу в будь-які політичні, економічні союзи мають вирішуватися виключно на референдумі і наразі ми не готові до вступу в такі союзи", - додав кандидат.

Під час презентації концепції М.Добкін зазначив, що у Конституції України необхідно закріпити бюджетну, гуманітарну самостійність регіонів, а також ліквідувати обласні та районні державні адміністрації, створивши префектури.

Розповідаючи про посилення ролі парламенту, кандидат у президенти наголосив, що оновлена Конституція має забезпечити гарантії діяльності опозиції, "щоб завжди тримати саму владу у тонусі".

За його словами, серед інших змін - подальше реформування судової системи, що передбачає, зокрема, унеможливлення впливу парламенту на суди, ліквідацію спеціалізованих судів і створення трирівневої системи на базі судів загальної юрисдикції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА