16:24 18.09.2015

Радикальна партія вирішила брати участь у місцевих виборах і припинити депутатські повноваження Вітка

2 хв читати
Радикальна партія вирішила брати участь у місцевих виборах і припинити депутатські повноваження Вітка

Радикальна партія Олега Ляшка прийняла на з'їзді рішення про участь на місцевих виборах 25 жовтня, про припинення повноважень народного депутата Артема Вітка, який вийшов з її фракції, і засудила дії чиннної української влади, звинувативши її у знищенні парламентаризму.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на 10-му позачерговому з'їзді місцевих організацій партії було ухвалено рішення про участь у місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня в Україні.

Також з'їзд ухвалив рішення про припинення депутатських повноважень і звернення до Центральної виборчої комісії з вимогою припинити повноваження народного депутата А. Вітка, який заявив про свій вихід з фракції радикальної партії.

Лідер партії О. Ляшко заявив, що за вихід депутата з фракції за його власною ініціативою відповідно до ч. 6 ст. 80 Конституції передбачено, що його повноваження припиняються достроково на підставі закону за рішенням вищого керівного органу партії.

"Сьогодні ми подамо відповідне рішення з'їзду до ЦВК, яка зобов'язана зареєструвати наступного депутата у списку Радикальної партії, Тетяну Юськову. Якщо ЦВК за командою Порошенка відмовлятиметься виконувати рішення з'їзду і норми Конституції, тоді ми оскаржуватимемо дії ЦВК у суді", - наголосив він.

Крім того, Радикальна партія ухвалила резолюцію з'їзду "Про знищення парламентаризму в Україні". У резолюції наголошується, що чинна українська влада має намір дискредитувати патріотичні сили і, насамперед, Радикальну партію, що чинить дедалі більший опір "авторитарному режиму Порошенко, який став реінкарнацією колишнього президента України Віктора Януковича, а також рухові влади до нової диктатури і зради України на догоду Путіна і самої Росії".

Радикальна партія звертається до всіх українських патріотів, демократичних політичних сил об'єднати зусилля для захисту основоположних прав людини, демократії, Конституції України, соціальних та економічних прав громадян, незалежності і соборності України.

Виступаючи на з'їзді, О. Ляшко зазначив, що фракція Радикальної партії категорично засуджує корупцію, хабарництво і злочинні дії вищих посадових осіб, і якщо депутат від цієї фракції Ігор Мосійчук дійсно скоїв злочин, то він має відповідати за це за законом. Однак лідер "радикалів" зазначив, що парламент дав дозвіл на арешт і притягнення до відповідальності В. Мосійчука у незаконний та антиконституційний спосіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА