15:23 07.11.2015

Влада цинічно порушує закон, не випускаючи Лукаш із СІЗО - заява "Опозиційного блоку"

2 хв читати
Влада цинічно порушує закон, не випускаючи Лукаш із СІЗО - заява "Опозиційного блоку"

Партія "Опозиційний блок" заявляє, що влада порушує закон, не випускаючи екс-міністра юстиції України Олену Лукаш із СІЗО СБУ в Києві після рішення суду і внесення застави в сумі 5 млн 115,6 тис. грн.

"Олену Лукаш відмовляються випустити з СІЗО СБУ, незважаючи на рішення Печерського районного суду р. Києва і те, що заставу за неї було внесено у повному обсязі всі документи, що підтверджують платіж, є на руках у захисників. До О. Лукаш також з вечора п'ятниці не допускають адвоката", - сказано в заяві "Опозиційного блоку", яку поширила прес-служба партії в суботу.

Як наголошується в заяві, "абсолютно очевидно, що йдеться про політичне рішення, свідомо прийняте владою на найвищому рівні".

"До злочинів нинішньої влади додалося ще одне - незаконне позбавлення людини свободи. І ця ситуація дуже нагадує тривале утримання під вартою Юлії Тимошенко, проти якої так завзято у свій час протестували її тодішні прибічники - політики, які сьогодні представляють владу", - зазначено в заяві.

В "Опозиційному блоці" наголошують, що за такого підходи влади до правосуддя "вже жоден українець не може бути впевнений, що його право на особисту свободу і тим більше, на справедливу захист у суді, будуть забезпечені".

"Влада просто цинічно нехтує законами і Конституцією України, давно вже перетворивши суди і правоохоронні органи на маріонеток, які працюють під її замовлення. Ми вимагаємо відпустити Олену Лукаш, як того вимагає закон. Ми вимагаємо відновлення справедливості. Ми вимагаємо зупинити цинічне нехтування принципом верховенства права та порушення прав людини в Україні", - зазначено в заяві.

Як повідомлялося, в п'ятницю, 6 листопада, Печерський районний суд Києва постановив взяти екс-міністра юстиції О. Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис грн. Того ж дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс заставу за О. Лукаш у сумі 5 млн 115,6 тис. грн.

Раніше, 5 листопада, Служба безпеки України затримала екс-главу Міністерства юстиції часів президентства Віктора Януковича О. Лукаш. На брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що вже зібрано інформацію, що може підтверджувати скоєння О. Лукаш злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА