16:26 27.11.2015

Київ обговорює з міжнародними партнерами юридичні механізми притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського "Боїнга" – Клімкін

2 хв читати
Київ обговорює з міжнародними партнерами юридичні механізми притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського "Боїнга" – Клімкін

Україна обговорює з міжнародними партнерами юридичні механізми притягнення до відповідальності винних у катастрофі малазійського літака МН17, що можуть бути задіяні після публікації звіту прокуратури Нідерландів, заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Важливо, що ми домовилися про те, що всі п'ять країн однозначно дотримуються єдиної позиції і далі працюватимуть спільно. Дуже важливо зрозуміти, яким чином ми зможемо дістати тих, хто стоїть за цією трагедією і у кого є російське громадянство", - сказав П. Клімкін журналістам у п'ятницю в Лейдені (Нідерланди).

За його словами, на сьогоднішній день сторони бачать декілька варіантів, як це зробити через національну юрисдикцію або через трибунал, який може бути створений на підставі окремої угоди між країнами. "Нам, звичайно ж, потрібно, щоб наші голландські друзі завершили кримінальне розслідування, його результати будуть опубліковані на початку наступного року. Це, звичайно ж, створить певну динаміку, і на основі цієї динаміки ми вже зможемо працювати за юридичною опцією", - сказав П. Клімкін.

За словами міністра, консультації з цього приводу тривають і сторони чітко розуміють свої можливості, але деталі цього будуть відомі пізніше.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянини Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА