19:20 23.12.2015

Аваков підтверджує, що в Україні розслідуються справи проти Григоришина

3 хв читати
Аваков підтверджує, що в Україні розслідуються справи проти Григоришина

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що стосовно бізнесмена Костянтина Григоришина в Україні розслідуються кримінальні провадження, але вони не в підпорядкуванні МВС.

"Є справи. Стосуються економічних питань. Я не можу це коментувати, не умовляйте. Можу тільки сказати, що одну із справ стосовно Григоришина розслідує ДФС. Вона пов'язана з фінансовими порушеннями Сумського НВО імені Фрунзе. Заява була, вона зареєстрована, але підпорядкування не наше. Забрала прокуратура, передала в ДФС. Друга справа стосується "Укренерго". Більше цю тему не вважаю за можливе коментувати", - сказав глава МВС в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", опублікованому в середу (бесіда відбулася в суботу, 19 грудня).

Він також спростував заяву К.Григоришина про те, що той в 2007 році давав А.Авакову і Віктору Балозі $12 млн на вибори: "Ви мене пробачте, але у нас багато божевільних, вони люблять вигадувати небилиці. Чому 12 мільйонів, а не 15, або 10, або 80?"

Водночас глава МВС підтвердив, що знайомий з К.Григоришиним, але давно з ним не бачився. "З Григоришиним я кілька разів зустрічався, ще коли жив у Харкові. Він колекціонер живопису, у нього прекрасна колекція, зокрема легендарного харківського художника-авангардиста Василя Єрмилова. У мене було і зараз є декілька малюнків Єрмилова, Григоришин приїжджав, дивився, хотів купити. Потім сказав, що один фальшивий, а інші я не став продавати. От і всі наші стосунки. Ні, не бачився (останнім часом - ІФ) ", - розповів він.

На початку грудня бізнесмен К.Григоришин заявив, що в 2007 році позичив $12 млн для участі у виборах А.Авакову. "Авакову я колись позичив $12 млн. Дав йому грошей на вибори в 2007 році. Йому і [Віктору] Балозі", - сказав бізнесмен в інтерв'ю журналу "Новий час".

Відповідаючи на запитання, чи просив він ці гроші назад, К.Григоришин зазначив, що спочатку його не пускали в Україну колишній президент Віктор Ющенко і глава його секретаріату В. Балога. "А потім в Авакова були складні часи. А зараз він міністр внутрішніх справ. Як я можу попросити щось у міністра внутрішніх справ"? - відповів бізнесмен.

Він також спростував звинувачення радника А.Авакова народного депутата Антона Геращенка про лобіювання своїх інтересів через співробітників "Укренерго" і в порушеннях закону під час купівлі акцій Сумського НВО ім. Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще в 1998-1999 роках.

"З приводу незаконних схем і виведення грошей мені складно коментувати. Операційним бізнесом я не займаюся з 2002 року... З приводу виведення грошей у мене інформації немає", - додав К.Григоришин, відповідаючи на запитання про звинувачення у виведенні грошей з НВО через пов'язані фірми.

А. Аваков 19 листопада заявляв про справи, що розслідувалися МВС, стосовно К.Григоришина, проте не уточнив, про які конкретно справи йдеться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА