18:21 03.02.2016

"Опозиційний блок" вимагає розслідування заяви Абромавичуса, після якої той подав у відставку

2 хв читати
"Опозиційний блок" вимагає розслідування заяви Абромавичуса, після якої той подав у відставку

Партія "Опозиційний блок" вимагає розслідувати заяву міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса, у зв'язку якою той подав у відставку.

"Сьогоднішня заява Айвараса Абромавичуса свідчить про те, що підготовлений Кабміном звіт насправді - фікція, знущання з українців і суцільна брехня. Звинувачення Айвараса Абромавичуса "Опозиційний блок" розцінює як факт, що підтверджує корупцію на рівні керівництва Кабміну, фракцій "БПП" і "Народного фронту". Якщо в Україні дійсно ведеться боротьба з корупцією, цими звинуваченнями має зайнятися Національне антикорупційне бюро. Причому зайнятися терміново, оскільки йдеться про корупцію на вищому рівні", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті партії в середу.

В "Опозиційному блоці" зазначають, що ця ситуація підриває "залишки довіри до уряду та Верховної Ради з боку населення України і міжнародних партнерів".

У партії, окрім рішення про чесне, публічне і відкрите розслідування всіх корупційних звинувачень А.Абромавичуса, також вимагають усунення від влади усього складу Кабінету Міністрів України на чолі з Арсенієм Яценюком і подальшого перезавантаження влади.

Як повідомлялося, на брифінгу в Києві в середу А.Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, здійснюваним його командою. "У мене та моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, - це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, за останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА