18:49 03.02.2016

Порошенко: Абромавичус має залишитися на посаді глави МЕРТ, його заявою займеться НАБУ

2 хв читати
Порошенко: Абромавичус має залишитися на посаді глави МЕРТ, його заявою займеться НАБУ

Президент України Петро Порошенко зазначає, що Айварас Абрамавичус має залишитися на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі, і нині думає над цією пропозицією.

"Зустрівся і поговорив з Айварасом Абромавичусом... Айварас підтвердив, що протягом всього часу роботи в уряді мав повну мою підтримку його реформаторських ініціатив, як безпосередньо, так і через Нацраду реформ. З мого боку таке сприяння гарантоване й надалі. Вважаю, що Айварас має залишатися міністром і продовжувати реформи. Він пішов думати", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.

За словами глави держави, озвучені міністром у середу факти має розслідувати Національне антикорупційне бюро України (НАБУ). "Ігор Кононенко звернувся до НАБУ і заявив, що готовий співпрацювати з ним. Про це повідомило керівництво цього органу. Чим швидше суспільство отримає відповідь на поставлені питання, тим краще", - наголосив П.Порошенко.

Президент також нагадав, що раніше особисто запросив А.Абромавичуса працювати в команді українських реформаторів, надав йому українське громадянство і звернувся до фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України з пропозицією висунути його на посаду міністра економіки.

Як повідомлялося, на брифінгу в Києві в середу А.Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, здійснюваним його командою. "У мене та моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції, підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Ці люди мають імена, і одне з цих імен я озвучу, - це Ігор Кононенко. Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, за останній місяць він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства", - сказав міністр.

І.Кононенко назвав емоційною заяву А.Абромавичуса і вважає її спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ. Звинувачення міністра він відкидає і пов'язує їх із майбутнім переформатуванням уряду.

На сайті НАБУ в середу з'явилося повідомлення, що їхні детективи вже розпочали перевірку фактів, озвучених А.Абрамавичусом, щодо можливого втручання в роботу МЕРТ із боку І.Кононенка та інших народних депутатів. У бюро зазначили, що А.Абрамовичуса буде найближчим часом запрошено до НАБУ для допиту як свідка за оприлюдненими ним фактами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА