15:49 26.04.2016

Горбатюк ініціює зміни у впорядкуванні функцій КДК прокурорів до початку роботи Держбюро розслідувань

2 хв читати
Горбатюк ініціює зміни у впорядкуванні функцій КДК прокурорів до початку роботи Держбюро розслідувань

Керівник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк виступає за необхідність законодавчих змін у впорядкуванні функцій кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів і визначення тимчасового статусу слідчого органів прокуратури до початку роботи Державного бюро розслідувань.

"Є пропозиція донести до Всеукраїнської конференції, щоб ми проголосували за звернення до Верховної Ради з тим, щоб були прописані зміни", - сказав С. Горбатюк у вівторок журналістам в Києві в перерві роботи першої Всеукраїнської конференції співробітників прокуратури.

За його словами, кваліфікаційно-дисциплінарна комісія має виконувати і апеляційну роль. Тобто, як пояснив С. Горбатюк, слід прописати в законодавстві, що прокурори можуть звертатися до комісію у разі тиску на них, якщо їх незаконно звільнили. "Комісія голосує - каже "ні", і прокурора ніхто не звільняє", - сказав він. Нині, за словами начальника управління, навіть якщо комісія і захоче щось зробити в цьому напрямку, то у неї на це немає повноважень.

Крім того, за словами С. Горбатюка, слід прописати функції комісії щодо перевірки неналежної роботи прокурорів. "Не прописано, як комісія зможе перевіряти діяльність слідчого або прокурора в кримінальному процесі без порушення закону, без втручання", - сказав він.

"Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія дає дозвіл на звільнення і притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурорів. А щодо слідчих - ні. Тобто фактично нас, слідчих, можна звільняти, не запитуючи в комісії", - пояснив С. Горбатюк, підкресливши, що слідчі, які все ще залишаються в прокуратурі, опинилися в певному правовому вакуумі за дослівного трактування закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА