13:31 03.11.2017

"Народний фронт" просить СБУ і Кабмін перевірити інформацію про наміри відновити співпрацю ДП "Антонов" із РФ

2 хв читати
"Народний фронт" просить СБУ і Кабмін перевірити інформацію про наміри відновити співпрацю ДП "Антонов" із РФ

У партії "Народний фронт" обурені повідомленнями в ЗМІ про те, що держпідприємство "Антонов" (Київ) може відновити сервісне обслуговування літаків Ан-124 російської авіакомпанії "Волга-Дніпро", і наполягає на перевірці такої інформації, зокрема за допомогою створення спеціальної комісії.

"Ми звертаємося до Служби безпеки України та Кабінету Міністрів щодо негайної перевірки інформації, яка з'явилася в ЗМІ. Зокрема, необхідно створити спеціальну комісію і з'ясувати, чи були факти порушення санкцій проти агресора, встановлених рішеннями РНБО. А також чи мало місце порушення встановленого законом порядку експорту послуг подвійного призначення. Відповідні керівники мають відзвітувати про результати такої перевірки у Верховній Раді", - йдеться в заяві "Народного фронту", опублікованому на сайті партії в п'ятницю.

У політсилі зазначили, що така співпраця мала завершитися в 2015 році за рішенням уряду Арсенія Яценюка, і "так повинно бути до нашої перемоги в українсько-російській війні".

"Народний фронт" нагадав, що в цьому випадку йдеться про транспортні літаки "Руслан" у розпорядженні країни-агресора, які "можуть і будуть використовуватися для перекидування військ і бойової техніки Росії". "Іншими словами, це літаки подвійного військово-цивільного призначення", - додали в партії.

"Така співпраця з російськими підприємствами є аморально і однозначно забороненою чинним законодавством України (зокрема, рішеннями Ради національної безпеки і оборони). Крім того, обслуговування компанії "Волга-Дніпро" сприяло б підтримці її монопольного становища на цивільному міжнародному ринку, отже - підтримки економіки агресора. Жодні гіпотетичні вигоди від цього для ДП "Антонов" непорівнянні зі шкодою для України", - заявляють у "Народному фронті".

Як повідомила в п'ятницю російська газета "КоммерсантЪ" з посиланням на кілька джерел в авіагалузі, російська вантажна авіакомпанія "Волга-Дніпро" і українське держпідприємство "Антонов" ведуть закриті переговори щодо продовження льотної придатності літаків "Руслан" (Ан-124-100).

"Конфлікт Росії і України навколо продовження льотної придатності літаків" Руслан "(Ан-124-100) може несподівано вирішитися мирним шляхом. Сторони все ж почали закриті переговори про відновлення співпраці. За підсумками українське ДП "Антонов" може погодитися продовжувати льотну придатність літаків російської компанії "Волга-Дніпро" в Ульянівську", - йдеться в публікації.

Одне з джерел в авіагалузі розповіло виданню, що "в досягненні домовленостей зацікавлені обидві сторони". "Але остаточне рішення наразі не прийнято через складні взаємини між двома країнами. Поки що є розуміння про вартість послуг і місце проведення робіт: бригада українського підприємства займеться ними на заводі "Авіастар-СП" в Ульяновську", - пояснив співрозмовник газети.

За даними видання, натомість Київ може отримати документацію для продовження ресурсу літаків Іл-76. Але, як уточнюють джерела "Коммерсанта", угода ризикує зірватися, якщо "Верховна Рада поставить політичну доцільність вище здорового глузду".

Факт переговорів виданню підтвердив співрозмовник газети, наближений до Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА