11:24 07.12.2017

А.Гриценко назвав цинічним відкриття проти нього в РФ справи за "заклики до тероризму"

2 хв читати

Лідер партії "Громадянська позиція", колишній міністр оборони України Анатолій Гриценко вважає цинічним порушення кримінальної справи проти нього Слідчим комітетом Росії (СКР).

"Маразм міцнішає. Цю першу кримінальну справу, порушену проти мене за все моє життя), порушено в Росії, якою керують терористи? Які вбивають наших громадян? Які збили цивільний лайнер МН17? Цинічно і огидно", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер.

Він також ставить питання про те, чому справу порушено тільки сьогодні, хоча мова йде про висловлювання, що прозвучало в липні. "Напевно, фото з бородою шукали в архівах (...)", - написав А.Гриценко.

Лідер партії "Громадянська позиція" також зазначив: "Якщо будуть наполягати, то можу здати СКР РФ організаторів і натхненників тероризму. Починаючи з вищого керівництва Російської Федерації".

А.Гриценко нагадав, що 2 липня в ефірі "112" телеканалу коментував теракт в центрі Києва, коли був підірваний автомобіль і було вбито керівника спецпідрозділу ГУР Максима Шаповала.

Як пише interfax.ru, Слідчий комітет Росії порушив проти громадянина України кримінальну справу про заклики телеаудиторії до скоєння терактів на території РФ.

"Головним слідчим управлінням (ГСУ) СКР порушено кримінальну справу стосовно громадянина України Анатолія Гриценка за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності)", - сказала офіційний представник відомства Світлана Петренко в четвер "Інтерфаксу".

За її словами, 2 липня цього року А.Гриценко в телеефірі каналу "112 Україна" в програмі "Тиждень" "публічно виступив із закликом до підриву автомобілів у містах Москві й Таганрозі".

"Слідчі ГСУ дійшли висновку, що підтверджується і висновком лінгвістичної експертизи цього відеозапису, що в словах Гриценка містяться заклики до здійснення терористичної діяльності", - сказала представник СКР.

Вона зазначила, що, відповідно до ст.12 КК РФ, іноземні громадяни, які не проживають постійно в Російській Федерації, які вчинили злочин за її межами, спрямований проти інтересів Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА