16:26 25.01.2018

Волкер вважає, що вирішення Україною соціально-економічних проблем українців в ОРДЛО допоможе йому в переговорах із Сурковим - Немиря

2 хв читати
Волкер вважає, що вирішення Україною соціально-економічних проблем українців в ОРДЛО допоможе йому в переговорах із Сурковим - Немиря

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер на зустрічі з українськими нардепами висловив думку, що відновлення виплат пенсій жителям непідконтрольних територій Донбасу і відновлення мобільного зв'язку допоможе йому в переговорах з представником Росії, розповів глава комітету Верховної Ради з прав людини Григорій Немиря (фракція "Батьківщина").

"Він (К.Волкер - ІФ) підтримав позицію, що дотримання прав людей, які проживають на неконтрольованій урядом території, їх захист - це частина вирішення проблеми, а не частина проблеми. Він підтримав мою позицію і позицію комітету з прав людини щодо необхідності вжити заходів , зокрема з виплати пенсій, відновлення зв'язку, інші додаткові кроки, тому що це дозволяє і допомагає йому в діалозі і переговорах з російською стороною", - сказав він в коментарі агентству" Інтерфакс-Україна ".

На запитання, які ще рішення Києва, за словами К.Волкера, допомогли б йому в переговорах, Г.Немиря відповів: "Це широкий спектр, починаючи з соціально-економічних аспектів, до виборчих прав та інше".

"Він висловив жаль, що часто сама Україна не робить кроків, які дозволяли б наближати вирішення проблеми, а не віддаляти її", - розповів народний депутат.

За словами народного депутата, під час спілкування спецпредставника США з парламентарями торкнулися також питання можливого розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Крім того, Г.Немиря зазначив, що поінформував К.Волкера про те, що у Верховній Раді блокують розгляд законопроекту (№6692) про внесення змін до українського законодавства щодо пенсійних виплат жителям тимчасово непідконтрольним територіям.

"Я звернув увагу на дві речі в питанні дотримання прав людини... Зокрема, в аспекті права на пенсії як внутрішньо переміщеним особам, так і людям, які проживають на непідконтрольних територіях. Друге питання - відсутність мобільного зв'язку значної кількості громадян України, які проживають на непідконтрольною території ", - сказав нардеп.

Як повідомлялося, 26 січня в Дубаї К.Волкер намір зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА