11:49 31.05.2018

Клімкін запевняє, що не знав про спецоперацію СБУ з "убивством" журналіста Бабченка

2 хв читати
Клімкін запевняє, що не знав про спецоперацію СБУ з "убивством" журналіста Бабченка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін стверджує, що не знав про те, що нібито «вбивство» російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві було спецоперацією Службою безпеки України.

"Мене запитують, чи знав я про спецоперацію з Бабченком, виступаючи позавчора в РБ ООН. Не знав, говорив щиро. І я дуже радий, що Аркадій живий", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в мікроблозі Твіттер в четвер.

"Як бачите, моя теза, що Росія буде дестабілізувати ситуацію у нас, зокрема таким чином, більш ніж виправдана", - додав він.

Як повідомлялося, 29 травня 2018 року на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН П.Клімкін заявив, що ще рано робити висновки про те, хто стоїть за вбивством журналіста Аркадія Бабченка, проте підкреслив, що Кремль і раніше вдавався до різних видів дестабілізації України, зокрема до політичних убивств. "Занадто рано говорити, хто за цим (вбивством А.Бабченка - ІФ) стоїть, однак розуміння аналогічних випадків змушує нас думати про те, що Росія використовує і інші види тактики для дестабілізації України, зокрема, проводить теракти, підривну діяльність і політичні вбивства" , - сказав П.Клімкін на засіданні Ради безпеки ООН.

Але вже 30 травня глава Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу повідомив, що СБУ провела спецоперацію за участю безпосередньо журналіста А.Бабченка з нейтралізації його замовного вбивства і затримала в Києві завербованого для цього громадянина України. За словами В.Грицака українська спецслужба має дані, згідно з якими вбивство А.Бабченка мало бути вчинено на замовлення спецслужб Російської Федерації.

Як заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, запобігання замаху на А.Бабченка вказує на те, що джерело спроб дестабілізації ситуації в країні перебуває в РФ.

"Запобігання в Києві замаху на журналіста Аркадія Бабченка - не тільки ілюстрація злагодженої роботи особисто Василя Грицака, офіцерів СБУ, Нацполіції і ГПУ, а й чітка відповідь на питання: постійне джерело спроб дестабілізації українського суспільства розташоване в Росії", - написав А.Аваков в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в середу.

31 травня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінас Антанас Лінкявічюс висловив здивування операцією, яку провела СБУ з метою запобігання вбивству російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві. "Я не розумію таких "спецоперацій". Такі речі для мене незбагненні", - цитує міністра балтійське агентство BNS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА