15:50 15.06.2018

Впровадження цифрових послуг в Україні залежить від політичної волі - Наливайченко

2 хв читати
Впровадження цифрових послуг в Україні залежить від політичної волі - Наливайченко

Україна може стати "цифровою" за кілька днів і для цього необхідна тільки політична воля, заявив лідер лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко під час відкриття міжнародної конференції "Цифрова Україна. Досвід Естонії".  

До Києва прибули розробники проекту “Е-Естонія”, які діляться досвідом в побудові доступного для всіх громадян електронного урядування. 

"Уряд, як сервіс для громадян. Послуги – електронні і безкоштовні. Відсутність бюрократичної тяганини. Відсутність корупції – комп'ютеру хабар не потрібен. Ось, яким я бачу майбутнє України. Важливо вивчати та втілювати успішний досвід країн, які вже пройшли той шлях, який у нас ще попереду", - заявив  В. Наливайченко.

Зареєструвати власну компанію в Естонії можна за 18 хвилин. Податок на виведення коштів - 20%, поки гроші працюють всередині організації - податки не стягують. “Зараз в Естонії 35000 електронних громадян, вони заснували 100000 фірм. Найбільше Діджитал бізнесменів з України”, - повідомив  один із розробників “Цифрової Естонії”, міністр державного управління (2016 – 2017рр.) Міхаіл Корб.

В. Наливайченко наголосив, що за останні шість років ринок IT-послуг в Україні зріс майже в три рази. За даними PwC, Україна входить в топ-20 (за даними International Trade Centre - в топ-25) експортерів інформаційних послуг у світі.

“Сьогодні держава має підтримати українських IT фахівців, а завтра саме вони стануть двигуном нашого розвитку у 21 столітті! Не забуваймо, що всесвітньовідому Кремнієву долину не можна уявити без українських програмістів. Без творця PayPal Макса Левчина, співзасновника Whatsapp Яна Кума, "батьків" Viewdle Єгора Анчишкіна і Юрія Фраймана, Стіва Возянка – розробника Apple”,- наголосив лідер руху “Справедливісь”.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА