12:22 22.06.2018

Для реальної боротьби з контрабандою в Україні має бути невідворотність покарання - Колесніков

2 хв читати
Для реальної боротьби з контрабандою в Україні має бути невідворотність покарання - Колесніков

Співголова партії "Опозиційний блок" Борис Колесніков заявляє, що для реальної боротьби з контрабандою в Україні має бути невідворотність покарання.

"Головна проблема полягає в тому, що прем'єр-міністр оголошує війну з контрабандою в залі, де щонайменше дві треті причетні до контрабандних схем. Доки не буде невідворотності покарання, йтиме контрабанда. І вона неможлива без сприяння правоохоронних органів", - сказав Б.Колесніков в ефірі телеканалу "Україна" в четвер увечері.

Що стосується проведення приватизації, то, за словами Б.Колеснікова, тут треба розглядати окремо кожен лот, розуміти, чи є у бізнесу зацікавленість.

Водночас він висловив думку, що інвесторів може зацікавити купівля енергетичних підприємств в Україні.

"Усі гроші, отримані від продажу великих активів, не можуть проїдатися. Вони потрібні на розвиток країни. Треба відкривати спеціальний фонд розвитку. Якщо ви продали на 20 мільярдів, то маєте вкласти ці гроші в нові дороги та інфраструктуру", - додав політик.

Також, на його думку, треба закрити держкоммайна і запустити сучасні агентства з продажу та управління активами. "Найкраще управління активами - це фондова біржа", - додав політик.

Б.Колесніков також прокоментував ситуацію з автомобілями на єврономерах і наголосив, що необхідно запроваджувати кримінальну відповідальність за контрабанду. "Вона також має стосуватися й іноземців, які віддають машини начебто своїм співробітникам. Як тільки такий захід буде вжито, не знайдеться жодного литовця чи поляка, який візьме на себе кримінальну відповідальність і завтра опиниться в розшуку в Інтерполу. Це якщо говорити про "батіг", - сказав опозиційний політик.

А у вигляді "пряника", на думку Б.Колеснікова, має бути ввізний ПДВ у розмірі 20%, і більше нічого. "Усі інші акцизи та податки необхідно скасувати. Коли в Україні буде автопром, який треба буде захищати, тоді можна буде повернутися до цього питання", - резюмував політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА