14:23 05.10.2018

Екс-власник NewsOne Мураєв заявив про продаж каналу

3 хв читати
Екс-власник NewsOne Мураєв заявив про продаж каналу

Позафракційний народний депутат Євген Мураєв, до недавнього часу був власником телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години", Київ), заявив про його продаж народному депутату Тарасу Козаку (фракція "Опозиційний блок").

"Сьогодні власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став мій товариш і колега Тарас Козак. Бажаю йому і колективу успіху і зростання", - написав Є.Мураєв на своїй сторінці у Facebook.

Наприкінці серпня цього року колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що підписав угоду про управління телеканалом NewsOne терміном на три роки. "Інформую, що у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne. Власник 100% статутного фонду компанії Володимир Мураєв передав мені телеканал в управління терміном на три роки. За умовами договору, мені на комерційних умовах передано право здійснювати всю діяльність із управління телеканалом", - написав тоді А.Портнов.

Однак після заяви Є.Мураєва про продаж каналу Т.Козака, А.Портнов повідомив, що в зв'язку зі зміною власника ініціював розірвання договору про управління Newsone. "На рішення про зміну структури власності я вплинути не можу і не вважаю коректним висловлюватися з приводу його доцільності та можливих наслідків. Із сьогоднішнього дня я більше не матиму відношення до інформаційної, адміністративної або іншої діяльності телеканалу", - зазначив він.

У липні 2018 року структура власності телеканалу змінилася: власником ТОВ "Новини 24 години" стало швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, кінцевим бенефіціаром якої є батько Є.Мураєва, Володимир Мураєв.

Як повідомлялося, NewsOne вийшов в оновленому форматі з 24 серпня 2015 року. Входить до усіх основних кабельних мереж України і здійснює мовлення в аналогових і цифрових пакетах операторів у HD і SD форматах. Виторг ТОВ "Новини 24 години" в 2017 році зріс на 40,7% - до 20,73 млн грн, тоді як чистий збиток збільшився на 39,2% - до 4,4 млн грн.

Верховна Рада 4 жовтня схвалила пропозицію про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) телеканалів NewsOne і "112 Україна".

А.Портнов розшукувало Головне управління із боротьби з організованою злочинністю МВС України за обвинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.3 ст.191 КК України). Датою зникнення А.Портнова зазначено 15 січня 2015 року. 12 листопада 2015 року його розшук було припинено через встановлення місцезнаходження.

У 2014 році А.Портнов залишив територію України, проживав у Москві (РФ), Відні (Австрія).

Прокуратура Криму перевіряє причетність А.Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Пізніше народний депутат Андрій Левус (фракція "Народний фронт") заявив, що СБУ розпочала розслідування можливої причетності А.Портнова до анексії Росією Криму в рамках кримінального провадження за статтею "державна зрада".

Т.Козак на момент обрання в Раду був головою правління ПП "Прайвет Канселер", депутатом Львівської облради, а раніше, з 1993 до 2010 року працював у податкових і митних органах, дослужившись до заступника голови Держмитслужби.

Згідно з декларацією, у 2017 році при зарплаті в 220,4 тис. грн він отримав 36,3 млн грн дивідендів від належної йому кіпрської Turul Investments Limited. Депутат на кінець минулого року володів також 50% в "Укрсвіс Легал Сервисіс". Згідно з держреєстром, на сьогодні ця компанія, другим партнером якої виступає швейцарець Патрік Александер Стач, перебуває в стадії припинення діяльності.

Т.Козак також задекларував, що на кінець 2017 року був кінцевим бенефіціаром кіпрських Hakail Limited і Havanor Management Limited, Revelon Investments LTD (Британські Віргінські о-ви), а також ТОВ "Добробут-Інвест" з адресами юрреєстрації в Ялті та Москві.

На рахунках у депутата на кінець минулого року було, зокрема, $95 тис. та EUR1,12 млн.

Брат Т.Козака Богдан є спільно з братом Віктора Медвчедука, Сергієм, співвласником ТОВ "Експонент" у співвідношенні 66,7:33,3, через яке вони є власниками низки інших підприємств, зокрема, "Керамбуд" та "Капітал плаза" (Львів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА