11:01 21.11.2018

Експерти Ради Європи позитивно оцінили законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність

2 хв читати
Експерти Ради Європи позитивно оцінили законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність

Експерти Ради Європи позитивно оцінили законопроект № 9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", повідомляє сайт президента України та наводить витяги з висновку.

"Законопроект є кроком уперед порівняно з редакцією закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність», що діє з 2012 року. Положення цього законопроекту загалом відповідають стандартам Ради Європи щодо регулювання та захисту професії адвоката, а за окремими напрямами забезпечують навіть більше ніж вимагають стандарти", - йдеться у висновках експертів.

До позитивних досягнень законопроекту стосуються розширення прав і гарантій адвокатів, зокрема їхня участь у всіх слідчих або процесуальних діях, участь в яких має право приймати клієнт; безперешкодний доступ до приміщень суду, прокуратури, поліції, Міністерства внутрішніх справ і правоохоронних органів; ідентифікований доступ до всіх державних реєстрів; посилення захисту інформації в рамках адвокатської таємниці, включаючи нерозголошення навіть за наявності дозволу клієнта, а також використання будь-яких технічних засобів без спеціального дозволу.

На думку експертів Ради Європи, законопроект удосконалює структуру органів адвокатського самоврядування, визначення конфлікту інтересів, розширює форми здійснення адвокатської діяльності, балансує підходи до дисциплінарної відповідальності та зменшує ризики зловживання з боку дисциплінарних органів.

Експерти також схвалюють положення законопроекту про доступ до професії адвоката. "Незалежне та автоматизоване тестування професійних знань і навичок здатне привести до зменшення корупційних ризиків. Крім того, скасування вимоги про те, що стажисти мають оплачувати стажування, може забезпечити більш справедлий доступ до адвокатської професії", - зазначають експерти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА