18:36 03.12.2018

Проводити місцеві вибори під час воєнного стану неможливо - Ємець

2 хв читати
Проводити місцеві вибори під час воєнного стану неможливо - Ємець

Народний депутат із "Народного фронту" Леонід Ємець повідомив, що фракція обговорила на своєму засіданні законопроект президента України Петра Порошенка про внесення змін до закону про правовий режим воєнного стану для забезпечення проведення місцевих виборів 23 грудня 2018 року, і назвав їхнє проведення неможливим.

"Обговорили на фракції законопроект президента про можливість проведення місцевих виборів у воєнний час. Якщо коротко - то це неможливо. І з технічних, і з ідеологічних причин", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Л.Ємець зазначив, що виборчий процес уже зупинено, порушено терміни та "відновити їх неможливо", а з ідеологічної точки зору "війна і вибори несумісні".

"Тому вибори відбудуться, але після завершення воєнного стану (22 дня залишилося) і з дотриманням усіх необхідних для демократії процедур", - вважає депутат.

Як повідомлялося, 3 грудня президент вніс до парламенту проект змін до закону про правовий режим воєнного стану щодо забезпечення проведення місцевих виборів, призначених на 23 грудня. При цьому текст законопроекту на сайті парламенту поки що відсутній.

12 жовтня ЦВК України призначила на 23 грудня 2018 року перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ). Зокрема, вибори було призначено в 45 ОТГ у тих областях, де було оголошено воєнний стан.

На цей самий день, 23 грудня, було призначено низку додаткових, повторних і проміжних місцевих виборів, сім із яких - у регіонах із воєнним станом.

Крім того, згідно з календарним планом, кілька повторних і проміжних місцевих виборів мали відбутися в низці регіонів України 2, 9 і 16 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА