10:52 29.07.2019

СБУ буде реформовано, заявляє Данилюк

2 хв читати
СБУ буде реформовано, заявляє Данилюк

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк заявляє про намір нинішньої влади реформувати різні сфери управління держави, зокрема й Службу безпеки України.

"У нас на порядку денному стоїть реформа сфери безпеки. Без реформування СБУ інші реформи абсолютно без сенсу. Тому що Служба безпеки історично вбудована у багато процесів", - сказав секретар РНБО в інтерв'ю "24 каналу".

"СБУ має стати потужною, але в одній ключовій сфері - це контррозвідка. (Необхідно - ІФ) прибрати додаткові функції, притаманні СБУ, зокрема економічна сфера і боротьба з корупцією", - зазначив Данилюк.

За його словами, "все це активно підтримують наші міжнародні партнери, а також президент".

Секретар РНБО також заявив, що "багато доведеться змінювати, щоб це були реальні реформи, зокрема треба буде внести зміни до законодавства".

Наразі я створив групу, яка над ними (законопроектами - ІФ) працює, і ми рухаємося дуже швидко. Я знаю про те, що у нас уже є закон, але чомусь його не прийняли наші партнери, наприклад НАТО. І чому його не підтримують наші експерти. Чому? Тому що ці закони залишають роботу СБУ незмінною. Такі закони нам не потрібні. Я переконаний, що СБУ, українські та західні партнери мають бути залучені до створення законопроектів. Саме це нині і відбувається. Я не люблю поверхневих рішень, я бачив багато піару навколо реформування інших сфер, але насправді вони не діяли. Наприклад, я займався написанням закону про НАБУ. Ми зібрали найкращих експертів, майже два тижні ми проробляли закон, дуже ретельно обговорювали всі ризики, і саме це дало змогу НАБУ дуже гідно триматися на плаву. Тому потрібно зробити так, щоб те, що ми робимо, мало справжній результат", - заявив секретар РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА