10:59 22.09.2019

Порошенко: ніякої угоди Штайнмаєра не існує в природі

3 хв читати
Порошенко: ніякої угоди Штайнмаєра не існує в природі

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко заявив, що "Формули Штайнмаєра", узгодженої з ким-небудь не існує.

"Ніякої угоди Штайнмаєра не існує в природі. Немає угоди Штайнмаєра. Ніякої формули Штайнмаєра, нібито з кимось узгодженої, не існує", – сказав Порошенко в програмі "Рандеву" на "5 каналі" в суботу ввечері.

Він розповів, що були пропозиції міністра закордонних справ Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра, а саме: після того, як буде сформовано компонент безпеки, після того, як відбудеться бездоганна організація виборів, після того, як ОБСЄ визнає ці вибори, що відповідатимуть критеріям ОБСЄ, будуть вільними та демократичними і відповідатимуть вільному волевиявленню громадян. Штайнмаєр запропонував, щоб закон про особливий режим місцевого самоврядування вводився не через два тижні після виборів, коли виборчі комісії підрахують підсумки виборів, а в день виборів, тоді як ОБСЄ видасть звіт, що вибори вільні.

"Жодних інших позицій щодо перетасування, що ми організуємо виключно політичний процес, а безпеку не обговорюємо – це все вигадки Путіна", – наголосив п'ятий президент України.

"Я хочу вам розповісти (я вперше про це розповідаю) про останню зустріч у Берліні з Путіним, Меркель, французьким президентом і вашим покірним слугою, коли Путін розповів про формулу Штайнмаєра, написану Лавровим. Я кажу: "Даруйте, ось лист двох міністрів закордонних справ Франції та Німеччини пана Штайнмаєра, де вони викладають, що це – формула Штайнмаєра. Будь ласка, подивіться". Він, Путін, бере цю форму, читає і каже: "Ні, це зовсім не те, у нас Лавров написав формулу Штайнмаєра". Я кажу: "Перепрошую, але ніякий Лаврів нічого нам писати не буде. Тим паче, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр, і ви можете у нього запитати, пане Путін". – "Не буду я його питати, ви його переагітували, ми будемо ґрунтуватися на наших пропозиціях" – ось стиль ведення переговорів Росією", – розповів Порошенко.

Він наголосив: "Я раджу бути дуже обережними. Ми зацікавлені у мирі, ми зацікавлені у відновленні суверенітету України над окупованими територіями. Але точно не навпаки – ми не зацікавлені, щоб це був російський анклав, і щоб Росія під стволами представників своїх збройних сил визначала, хто буде обраний на цих виборах".

П'ятий президент України розповів про ще один діалог з президентом Росії.

"Я також можу вам розповісти ще одну історію. Тоді Путін запропонував мені, - коли ще були діалоги, це, здається, був 2015 рік, - каже: "Навіщо сперечатися, давайте ми з вами домовимося, кого виберемо, і проведемо це через вибори – це єдино можливий шлях". Я кажу: "Ні, обирати, навіть лідерів місцевого самоврядування, буде український народ. І ні з ким я не збираюся ні погоджувати кого вибирати, ні віддавати, яку частину повноважень ми їм делегуємо. Є закон – він рівний для всіх", – сказав він.

More

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА