14:47 29.01.2020

Рейтинги "Слуги народу", "ОПЗЖ" і "Батьківщини" з виборів ВР майже не змінилися, тоді як у "Євросолідарності" зросли, а у "Голосу" знизилися - опитування

2 хв читати
Рейтинги "Слуги народу", "ОПЗЖ" і "Батьківщини" з виборів ВР майже не змінилися, тоді як у "Євросолідарності" зросли, а у "Голосу" знизилися - опитування

Поточні рейтинги партій "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя" і "Батьківщина" у виборців залишилися близькими до їхніх результатів на виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року, тоді як рівень підтримки "Європейської солідарності" зріс, а у "Голосу" просів, свідчать підсумки дослідження соцслужби центру Разумкова, проведеного з 17 до 21 січня на замовлення інтернет-видання Obozrevatel.

Згідно з результатами опитування, оприлюдненими в середу інтернет-виданням, в разі, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, ті виборці, які мають намір піти на вибори і вже визначилися з вибором, найчастіше віддали б свій голос за: партію "Слуга народу" (45,4%); 13,8% - за "ОПЗЖ"; 12,3% - за "Євросолідарність"; 8% - за "Батьківщину"; 5,2% - за "Сила і честь".

Також з урахуванням теоретичної похибки, яка не перевищує 2,3%, мали б шанси подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр на виборах до ВР партія "Громадянська позиція" і радикальна партія Олега Ляшка (мають підтримку 2,9% виборців кожна).

При цьому партія "Голос", котра пройшла до парламенту нинішнього скликання, має підтримку 2,5% респондентів.

Решта партій мають підтримку 2,2% громадян і менше.

"Показово, що у всіх макрорегіонах "Слуга народу" є лідером електоральних симпатій. У західному і центральному регіонах друге місце посідає "Європейська солідарність", а третє – ВО "Батьківщина". У східному і південному регіонах другий показник має "Опозиційна платформа - За життя", - йдеться в замітці.

Під час проведеного опитування було враховано думку 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Вибірка репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Її теоретична похибка не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

На виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року партія "Слуга народу" в багатомандатному виборчому окрузі отримала підтримку 43,16% виборців, "ОПЗЖ" - 13,05%, "Батьківщина" - 8,18%, "Євросолідарність" - 8,1% і "Голос" - 5,82%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА