16:04 20.08.2020

Росія на ТКГ "жорстко продавлює" політичну суб'єктивізацію тимчасово окупованих територій, уже відкрито говорить про "делегацію ОРДЛО" - Гармаш

3 хв читати
Росія на ТКГ "жорстко продавлює" політичну суб'єктивізацію тимчасово окупованих територій, уже відкрито говорить про "делегацію ОРДЛО" - Гармаш

 Під час засідання Тристоронньої контактної групи 19 серпня Росія "жорстко продавлювала" політичну суб'єктивізацію тимчасово окупованих територій України й уже відкрито почала говорити про так звану делегацію ОРДЛО, попри те, що представники ОРДЛО не є членами ТКГ.

Як заявляє залучений до роботи ТКГ українською стороною як представник ОРДО журналіст Сергій Гармаш, усі дії Росії, зокрема і перемир'я, спрямовані тільки на те, щоб "узаконити в тілі України ракову пухлину "русского мира".

"Учора на ТКГ це було особливо помітно. Вони вже відкрито говорять про "делегацію ОРДЛО", хоча ОРДЛО не є членами ТКГ і, відповідно, не можуть мати в ній ніякої делегації. У ТКГ є лише запрошені російською делегацією (Москва посоромилася навіть зробити їх членами делегації РФ). Тим паче недопустима зайнята Росією позиція спостерігача, а не учасника процесу, заяви про те, що вона "прийме будь-яке консенсусне рішення між делегаціями ОРДО-ОРЛО і Україною", - пише Гармаш на сторінці у Facebook.

За словами журналіста, очевидного протиріччя Мінським угодам не помічають ОБСЄ і західні партнери, а заради можливості мирного діалогу та підтримки західних країн Україна це дипломатично приймає.

При цьому Гармаш додав, що не має підстав не довіряти керівництву української делегації в ТКГ і Офісу президента й не може стверджувати, що Україна піддається тиску, тому закликав не робити поспішних висновків.

"Але, дивлячись на відверто хамську поведінку тієї сторони, що блокувала конструктивний діалог, і виходячи з досвіду останніх політичних поступок у вигляді рішення про "Консультативну раду" і "Формулу Штайнмаєра", я маю підстави переживати, щоб у гонитві за тактичними перемогами ми не прийшли до стратегічної поразки", - зазначив він.

Водночас журналіст наголосив, що все сказане - це його особиста позиція: як учасника переговорів, громадянина України та жителя Донбасу.

"Ще раз: справа не в тексті Мінських угод - вони можуть стати основою компромісу, - справа в методах і формах, які Росія використовує, намагаючись змусити нас прийняти її перекручене трактування цього тексту. Справа в тактиці її так званого діалогу. "Діалогу", коли тебе не чують, "діалогу" не з тими, хто реально ухвалює рішення. .Звертаюся до ОБСЄ і західних партнерів. Якщо ви справді хочете мирного діалогу, а не створення ґрунту для реального громадянського конфлікту, не заплющуйте очі на те, що Мінський процес перетворений на фарс. Якщо ТКГ - це Росія, Україна та ОБСЄ, то діалог має вестися між членами ТКГ, а не аватарами РФ із Донецька й Луганська, які нічого не вирішують, а тому й не відповідають за свої дії", - написав Гармаш.

Як повідомлялося, 19 серпня глава делегації України в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поінформував учасників ТКГ про направлення звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про відповідність постанови парламенту про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також Комплексу заходів із виконання Мінських угод, який було підтримано резолюцією Ради безпеки ООН 2202 (2015 р.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА