11:55 28.10.2021

"Голос" пропонує шляхи вирішення проблеми трудової міграції в Україні

2 хв читати
"Голос" пропонує шляхи вирішення проблеми трудової міграції в Україні

Лідер партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик заявляє, що запропонований нею законопроект пропонує шлях вирішення проблеми трудової міграції в Україні.

"Держава має виступити з послідовною та системною програмою підтримки економіки, не погіршувати вже створені коронавірусом виклики, а також розуміти, що без підтримки людей справи економічний розвиток буде заблоковано. План підтримки бізнесу передбачає, на мою думку, кілька обов'язкових кроків. Я зареєструвала законопроект, що перенаправляє 10 млрд гривень для підтримки бізнесів (йдеться про законопроект №6052-2, який передбачає перенаправлення коштів на Фонд розвитку підприємництва, що видає кредити для підтримки малого та середнього бізнесу – ІФ). Цього вистачить, щоб надати фінансування тим, чия справа може не пережити локдаун", – наводить слова Рудик прес-служба політсили.

Водночас вона нагадала, що законопроект "Голосу" №5132, зареєстрований ще навесні, передбачає продовження мораторію на перевірки підприємців, "адже перевірки – елемент тиску на бізнес, який не приносить додаткових коштів до бюджету", наголосила лідер партії.

На думку парламентаря, також необхідно звільнити від ЄСВ підприємства та підприємців, які змушені обмежити свою роботу під час локдаунів. І щоб уникнути будь-якої дискримінації, переконана Рудик, ця норма має поширюватися на всіх, кого стосуються урядові обмеження.

"Також необхідно зупинити спроби "фіскальних терористів" ухвалити здирницький та відверто шкідливий для українців законопроект №5600. Ще влітку ми зареєстрували альтернативний законопроект 5600-1, який гарантує рівні податкові правила для всіх і скасовує податкові пільги для олігархічного бізнесу та монополій. Ми закликаємо знизити податки на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок. Виступаємо за зниження податку на працю з 41,5% до 35%. Чи втратить від цього бюджет? Ні. Бо вихід з тіні заробітної плати дозволяє компенсувати усі можливі втрати", – вважає політик.

Окрім того, перевиконання доходної частини бюджету, за її словами, вже зараз дає змогу без втрат знижувати податкове навантаження, а не збільшувати його. "Тільки підтримка людей справи дозволить нам не тільки подолати наслідки коронавірусу, а й сформує фундамент для довгострокового економічного розвитку та високого рівня життя українців, підсумувала лідерка партії", – додала Рудик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА