12:13 31.01.2018

Члени "Національних дружин" не використовують зброю і не підтримують нікого з політиків - командир

2 хв читати

Київ. 31 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадська організація "Національні дружини" налічує вже близько 1 тис. осіб, усі акції проводить на безоплатній основі без використання зброї, заявляє командир "Національних дружин" Ігор Михайленко.

"За рік діяльності ми виконали великий обсяг роботи в громадському секторі. Переважно ми здійснюємо патрулювання, і це не означає, що ми проводимо затримання або перевірку документів. Своєю присутністю на вулицях міст ми показуємо, що місця для злочинності немає. І, як правило, коли молоді спортивні люди перебувають на вулицях, нічого не відбувається", - розповів І.Михайленко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, було кілька випадків у Дніпрі, Івано-Франківську та Києві, коли активісти затримували злодіїв і продавців наркотиків і передавали їх Національній поліції. "Але це були поодинокі випадки. Ми діяли в рамках чинного законодавства", - наголосив він.

І.Михайленко зазначив, що активісти не використовують зброї і не підтримують нікого з політиків.

"У 2014 році український народ відчував надзвичайне емоційне піднесення, і за три роки влада проґавила це піднесення, також проґавила економіку та силовий блок. Як я і наша організація можуть ставитися до таких політиків? Авжеж, негативно", - сказав командир.

Він також зазначив, що члени організації не отримують зарплату або винагороду й не беруть ні в кого гроші за свої акції. "Ця ситуація навіть не розглядається. За участь у наших акціях ми нашим активістам не платимо, адже до нас долучаються активні громадяни, які хочуть порядку в своїх містах, долучаються вони на безоплатній основі. Проплачені акції - це не про нас", - сказав І.Михайленко.

За його словами, нацдружини тренуються в спортзалах і навчаються майстерності володіння зброєю. "Старші побратими, які пройшли службу в Національній гвардії, армії, проводять заняття з новими членами. Ми - саме та сила, що в разі повторення подій 2014 року першою постане на захист кордонів України", - сказав він.

Говорячи про плани на майбутнє, командир "Національних дружин" зазначив, що активісти не патрулюватимуть вулиці у форматі патрульної поліції.

"Ми також не збираємося переслідувати осіб неукраїнської національності. В нас у нацдружинах були грузини, росіяни, білоруси, всі вони виступають за захист українського націоналізму", - наголосив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла до 23% - експерт

"Кліар Енерджі" серед зими змушене було зупинити свої три біо-ТЕС 22 МВт через відсутність рентабельності - голова наглядової ради

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА