12:13 23.03.2018

Лідерами президентського рейтингу в Україні є Тимошенко, Порошенко і Бойко - соцопитування ЦСД "Софія"

2 хв читати

Київ. 23 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Лідерами президентських виборів, якби вони відбулися найближчої неділі, стали б лідер Всеукраїнського об'єднаннями "Батьківщина" Юлія Тимошенко, чинний глава держави України Петро Порошенко і один з лідерів партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко, заявляє керівник соціологічних програм ЦСД "Софія" Олександр Левцун.

"Якби на момент опитування відбулися президентські вибори, то найкращі шанси мали б Юлія Тимошенко, Петро Порошенко і Юрій Бойко", - сказав О.Левцун, презентуючи результати опитування "Суспільний запит на оновлення влади" на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс- Україна" у п'ятницю.

Згідно з результатами опитування, за Ю.Тимошенко готові проголосувати 14,3% респондентів, П.Порошенка - 9,5%, Ю.Бойка - 9,3%.

За словами експерта, порівняно з груднем рівень електоральної підтримки П.Порошенко скоротився з 12,8% до 9,5%. "Ще наприкінці минулого року Порошенко конкурував із Тимошенко за перше місце в президентському рейтингу. Сьогодні, враховуючи тенденцію зниження, шанси П.Порошенка вийти до другого туру президентських виборів проблематичні", - додав він.

Крім того, згідно з опитуванням, 7,4% готові підтримати лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 7%, лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича - 6,2%.

Рейтинг інших кандидатів виявився таким: лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок - 4,1%, лідер об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий - 4,0%, народний депутат, лідер партії "ДІЯ" Дмитро Ярош - 1,7%, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі - 1,6%, мер Києва Віталій Кличко - 1,2%, голова партії "народний фронт", екс-прем'єр Арсеній Яценюк - 1,1%, позафракційний народний депутат Надія Савченко - 0,7%.

Не підтримують жодного з кандидатів (проголосують проти всіх) - 6,7%, не змогли відповісти 10,1%, за кандидата, не запропонованого в списку, готові проголосувати 15,1%.

Опитування тривало з 9 до 16 березня 2018 року в усіх областях, які контролює Україна. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА