14:50 27.03.2018

Індія розраховує на прийняття в Україні аюрведи як альтернативної медицини

2 хв читати

Київ. 27 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Індія розраховує на прийняття в Україні аюрведичної медицини як альтернативної, заявив посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Цього року ми додали ще одну мету у відносинах між Україною та Індією - співпрацю у сфері аюрведи, у сфері аюрведичної практики й аюрведичної медицини", - сказав він.

За словами посла, у квітні в Україну прибуде делегація Конфедерації індійської промисловості (CII) з метою донести до уряду країни необхідність розробки політики щодо прийняття аюрведи як альтернативної медицини.

Крім того, в рамках цієї ініціативи Манодж Кумар Бхарті наголосив на необхідності врегулювання питання про ввезення в Україну аюрведичної продукції як медичної, а не як біологічних активних добавок.

На сьогодні в Індії налічується 12 виробників аюрведичної продукції, які відповідають стандартам Належної виробничої практики (GMP).

На переконання посла, аюрведична медицина сприятиме зниженню вартості лікування в Україні.

"Результатом популяризації аюрведи в Україні стане економія на лікуванні. Люди отримуватимуть хороше аюрведичне медичне лікування за прийнятну вартість", - сказав він.

"При цьому уряд України, зокрема Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти, мають усвідомлювати необхідність навчання аюрведи в медичних університетах та університетах альтернативної медицини для того, щоб практикуючі лікарі з аюрведи також виховувалися в Україні", - сказав він.

Крім того, посол наголосив, що аюрведичну медицину визнала низка європейських країн, а також Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) як альтернативу традиційній медицині.

"Говорячи про Європу, я вже не кажу про решту світу і про Азію, - в Угорщині, Швейцарії та Німеччині також прийняли офіційно аюрведу як альтернативну медицину", - сказав він.

Як повідомлялося, Індія має намір підтримувати розвиток і просування традиційної індійської медицини в усьому світі.

Наразі держава інтегрує інфраструктуру AYUSH (Ayurveda, Yoga, Naturopathy, Unani, Siddha, Sowa-Rigpa and Homoeopathy - аюрведа, йога, натуропатія, унані, сіддхи, сова рігпа і гомеопатія) в індійську систему охорони здоров'я.

Інфраструктура AYUSH складається з 1,355 тис. лікарень на понад 53,2 тис. місць, більше ніж 22,6 тис. медичних центрів, 450 коледжів бакалаврату, близько 9,5 тис. ліцензованих виробничих підрозділів.

Раніше кілька великих індійських фармвиробників, які виробляють препарати для сегмента AYUSH, проявили зацікавленість у виході на ринок України, вивчають можливі механізми дистрибуції своїх препаратів на цьому ринку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА