16:33 25.07.2018

"Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф" подали апеляцію на отримання прокуратурою доступу до їхньої документації

4 хв читати

Київ. 25 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Компанії "Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф" подали апеляцію на отримання прокуратурою Києва тимчасового доступу (і дозволу на вилучення) до їхньої документації та банківських рахунків.

"Таке рішення суду, що є, до того ж, незаконним, призводить до блокування роботи наших компаній. А, враховуючи, що ми працюємо з українськими представництвами транснаціональних компаній і найбільшими компаніями України - йдеться також про репутацію України як надійного партнера для професійного міжнародного бізнесу. Йдеться про інвестиційний рейтинг України", - заявив генеральний директор компаній "Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф" Артем Михайлов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в середу.

Він наголосив, що компанії не визнають обвинувачень, які їм намагаються висунути правоохоронні органи, і вже подали апеляції.

"Наші компанії входять до списку найбільших платників податків України. Якщо не в топ-100, то в топ-200 точно. Ми працюємо в повній відповідності до законодавства України і міжнародних норм ведення бізнесу. У нашому штаті понад 2 тис. фахівців, які надають послуги нашим клієнтам. З 2014 року і до першої половини 2018 роки ми сплатили понад 1 млрд грн податків до держбюджету України", - наголосив А. Михайлов.

У свою чергу, адвокат компаній, партнер юридичної фірми "Лавринович і партнери" Денис Овчаров зазначив, що кримінальне провадження, у рамках якого фігурують компанії "Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф", ведеться з грубими порушеннями українського законодавства.

"Кримінальне провадження здійснюється зі значним порушенням процесуального законодавства України, що призводить до ухвалення незаконних рішень слідчими суддями, необґрунтованих слідчих дій з боку органу досудового розслідування. Фактично, це провадження є інструментом тиску на законну господарську діяльність підприємств", - зазначив він.

За словами Д. Овчарова, в кримінальному провадженні, в якому фігурують "Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф", також фігурує низка компаній, які не мають жодного відношення до бізнес-процесів його підзахисних, фактично слідство у цих компаній не ведеться.

Д.Овчаров також наголосив, що експертиза у справі "Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф" проводилася лише два дні - з 2 до 4 квітня 2018 року - і є непрофесійною і незаконною.

"Крім того, ми з'ясували, що експерт, який проводив експертизу, вже притягувався до дисциплінарної відповідальності за неякісні висновки, які використовувалися в кримінальних провадженнях. Тому ми подали скаргу до Міністерства юстиції та заяву про злочин, тому що він фактично фальсифікував судову експертизу", - заявив адвокат.

Він зазначив, що загалом по суті цього кримінального провадження було ініційовано 12 скарг і дві заяви до різних інстанцій.

"Виходить дуже дивно: чому розслідуванням економічного злочину займається СБУ, чому цю справу за таких масштабів веде прокуратура Києва і чому з моменту реєстрації справи ніякі слідчі дії не проводилися, ніякої правової позиції ні від нас, ні від наших контрагентів ніхто не захотів почути, ніяких документів не запитує", - заявив Д.Овчаров.

У свою чергу А. Михайлов зазначив, що в його компанії, окрім податкових перевірок у 2015 році, також неодноразово проходили міжнародні аудити, які підтверджували прозорість і законність їхньої роботи.

"Ми хочемо допомогти СБУ, прокуратурі, слідчим і всім інстанціям, які на боці сторони обвинувачення, розібратися в цій ситуації ... Ми хочемо повернути довіру і підкріпити статусність послуг аутсорсингу і аутстаффінгу в Україні", - наголосив А. Михайлов.

Він зазначив, що слухання справи в судах апеляційної інстанції за їхньою скаргою очікується 15-18 серпня.

Як повідомлялося, прокуратура Києва розслідує закупівлі аутстаффингових послуг у компаній "Промоушн Аутсорсинг" і "Промоушн Стафф" кількома десятками "дочок" великих міжнародних компаній, серед яких також "ППГ Україна", "Тойота - Україна", "Хускварна Україна", "Альянс Холдинг ","ФМС Україна", "Дебтекс Україна", "Мілі", "Дікергофф Цемент Україна", "Адідас-Україна", ТП "Віжн Україна", а також "Київстар" і "Нова пошта".

Крім цього, у списку компаній є "Гібсон Інновейшнз Україна", "БСХ Побутова Техніка", "Коніка Мінолта Україна", "Філіпс Україна", "Піонер Україна", "Дюпон Україна", "Кімберлі-Кларк Україна", "Санофі - авентіс Україна", "Селдико", "БАСФ Т.О.В", "Тева Україна", "Проктер енд Гембл Україна". Суд включив до нього також "Монделіс Україна", "Телесвіт", "Данон Дніпро", "Сингента", "Якобс Україна", "Байєр", "ДХЛ Інтернешнл Україна", "Філіпс Світлові Рішення України", "Ейвон Косметікс Юкрейн", "Адам Україна", "Лореаль Україна", "Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн І", "ЗІП", Промінвестбанк тощо".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА