13:49 11.12.2018

Переважна більшість українців вважають поганою соціально-економічну ситуацію в країні - опитування

2 хв читати

Київ. 11 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 82% українців оцінюють соціально-економічну ситуацію в країні як погану, свідчать дані соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з представленими в прес-центрі агентства "Інтерфакс-Україна" у вівторок даними соцопитування, 14,3% вважають її посередньою, лише 0,9% добре оцінюють становище, ще 2,8% не змогли дати відповідь або взагалі відмовилися відповідати.

На запитання про те, хто винен у проблемах, 78,6% респондентів обрали варіант "некомпетентні і/або корумповані державні діячі, які перебувають при владі", ще 5,6% обрали варіант "військова агресія Росії", 3% - "опозиційні політики, які заважають роботі органів влади та розхитують ситуацію в країні", 2,4% - "надмірне втручання Заходу у внутрішні справи України".

Також 34,3% відповіли, що вони "не мають сподівань, що ситуація покращиться найближчим часом".

Згідно з представленими даними, 15,4% респондентів пов'язують сподівання на поліпшення ситуації з опозиційними політиками, які прийдуть до влади і привнесуть потрібні зміни, ще 7,4% віддали перевагу громадським діячам, які своїми діями контролюють владу та направляють ухвалення рішень в правильному напрямі, 5,3% обрали підтримку України країнами Заходу, 2,9% - "тиск країн Заходу на керівників України для здійснення необхідних перетворень".

Опитування свідчить, що 52,6% респондентів вважають, що для справжніх змін в Україні потрібно одночасно змінювати й особистості керівників, і правила, за якими живе суспільство. 22,1% вважають, що насамперед мають змінитися особистості керівників, 14,7% - що спочатку треба змінювати правила життя суспільства.

Також вважають, що нічого змінювати не треба - 2,5%.

Опитування проводив КМІС із 23 листопада до 3 грудня 2018 року. Було опитано 2 тис. респондентів, які проживають у 110 населених пунктах у всіх регіонах України, за винятком анексованої АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА