14:42 30.01.2019

І.Шевченко пояснив, що історія про "сині шапки" була жартом, й оголосив про створення антикорупційного "Руху синіх шапок"

3 хв читати

Київ. 30 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кандидат на посаду президента України, екс-міністр екології України Ігор Шевченко зазначає, що історія про "сині шапки" під час його перебування на економічному форумі в Давосі була жартом і частково придуманою, і просить журналістів не перекручувати інформацію.

"Я написав жартівливий пост і сам просто придумав цього охоронця, і що можна брати лише одну шапку, щоб цей пост був більш динамічним. Я писав його просто для своїх друзів. А наступного дня розпочався цей інформаційний шквал, і в чому мене лише не обвинувачували: і в тому, що я краду, і що мене затримали, що дивом уникнув арешту", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

І.Шевченко зазначив, що все відбулося спонтанно і не було продуманою піар-акцією. "На жаль, дуже багато журналістів прочитали і написали про це по-своєму. Тобто, після мого жартівливого поста і жартівливого відео вони зробили якісь далекосяжні висновки та подали це у такий спосіб, що багато людей в Україні й за кордоном сприйняли цю історію з якимось таким негативним відтінком", - наголосив він.

Кандидат у президенти повідомив, що п’ять привезених із Давосу шапок він не віддаватиме нікому зі своїх друзів, оскільки на них більше ніж 50 претендентів, а вирішив продати їх на благодійному аукціоні та направити виручені кошти на лікування дітей.

І.Шевченко також оголосив про створення "загальнонаціонального антикорупційного "Руху синіх шапок".

"Для швидкого знищення корупції в Україні нам потрібно закріпити в законодавстві презумпцію вини в корупційних злочинах. Стосовно високопосадовця, за яким є якась така інформація, автоматично має відкриватися кримінальна справа, і він має довести, що придбав ті чи інші блага законним шляхом", - зазначив він.

Як повідомлялося, 22 січня 2019 року під час перебування в швейцарському Давосі І.Шевченко оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook відео, в якому показав, що на форумі є спеціальні контейнери, з яких можна взяти традиційні в'язані сині шапки, щоб зігрітися.

23 січня І.Шевченко розвинув тему та написав пост про "операцію "Шапка" такого змісту: "Мій учорашній пост про шапку викликав шквал емоцій і прохань від друзів привезти їм таку саму в подарунок. Так, таку шапку можна взяти безкоштовно, але лише одну. Я б не був І.Шевченком якби не вдався до "шапкових махінацій" заради друзів. Прокинувся о 6 ранку і пішов за шапками, але вже на цей час охочих стати щасливими володарями чудовою блакитною шапочкою було досить багато. Відстоявши в черзі, я взяв відразу 4 (чотири) шапки, більше совість не дозволила. Відійшов 10 метрів і зрозумів, що мало взяв). Повернувся взяти ще, але не тут-то було. Невідомо звідки з'явився охоронець, і ледь мене не заарештував. Сказав, що я взяв досить і маю піти. А я б не був українцем, якби не заперечив йому та не повернув ситуацію в свою користь. У результаті складних дипломатичних переговорів він "дозволив" мені взяти ще одну шапку, але за умови, що він цього "не бачить". Він демонстративно відвернувся, а я типу крадькома взяв шапку. Ось так, на що лише не підеш заради друзів!".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА