16:09 07.03.2019

Організації-засновники РПР формально стануть союзом, але до влади своєю коаліцією йти не мають наміру

3 хв читати

Київ. 7 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Громадські організації, які об'єдналися в "Реанімаційний пакет реформ" (РПР) мають намір формалізувати свої відносини і стати союзом, повідомила член ради РПР, голова громадської організації "Детектор медіа" Наталя Лигачова на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

"РПР стане союзом. І це буде не лише неформальне співтовариство, а юридично оформлене. Це важливо. По-перше, для того, щоб нас не використовували недоброзичливці і непорядні люди. Ми з цим, на жаль, вже зіткнулися. А, по-друге, це дасть більше можливостей і для більш прозорого фінансування і, можливо, більш суттєвого фінансування. Донори краще розумітимуть, кому, на що і як давати гроші для просування тих чи інших проектів", - сказала вона.

"Наше завдання нині - зробити так, щоб РПР зміг об'єднати знову інтереси не лише окремих експертів, з чого все починалася, а інтереси суспільних... експертів та інтереси команди, яка забезпечуватиме просування того, що ми напрацьовуватимемо", - пояснила Н.Лигачова.

Вона зазначила, що в РПР вже розроблено дорожню карту реформ на 2019-2023 роки. Серед пріоритетних завдань на майбутнє член ради РПР особливо відзначила проведення судової реформи.

У свою чергу співголова Ради РПР, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко повідомив, що 16 квітня відбудуться установчі збори, де буде ухвалено рішення про формування союзу на базі РПР.

За його словами, наразі РПР об'єднує 82 громадські організації.

Т.Шевченко підвів підсумки п’яти років діяльності РПР, відзначивши досягнення в просуванні реформ, зокрема в таких сферах, як формування антикорупційних органів, введення е-декларування, запуск системи ProZorro, суспільного мовлення та інших.

"Перша дорожня карта реформ, яку готував РПР - була, з одного боку, баченням, що потрібно робити з різних сфер, але це також був план дій самого РПР, що ми просуватимемо такі законопроекти", - сказав він.

"І коли ми в 2018 році готували дорожню карту реформ на 2019-2023 роки, первинно виникла дискусія, ми то знаємо, що потрібно робити, але чи готові ми взяти на себе зобов'язання, що це те, що ми зробимо або просуватимемо п’ять років, не розуміючи взагалі ситуацію у владі, чи будуть це популісти або реванш російських сил", - пояснив Т.Шевченко, відповідаючи на запитання про напрями реформ, які будуть пріоритетними для РПР у майбутньому.

При цьому Т.Шевченко зазначив, що РПР, як коаліція громадських організацій, не має наміру йти до влади, але будь-яка людина в РПР персонально може прийняти таке рішення, однак їй доведеться призупинити членство в організації.

У свою чергу народний депутат України, голова комітету із закордонних справ Ганна Гопко заявила: "З одного боку, потрібно захистити те, що в таких важких битвах, адвокаційних кампаніях вдалося досягти. З іншого боку, потрібно використовувати мобілізаційний потенціал, президентську та парламентську кампанію, щоб прийняти ті важливі рішення, які мають бути ухваленні в цьому скликанні".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА