12:13 10.06.2019

Сім партій і політсил мають шанси пройти до ВР - опитування

2 хв читати

Київ. 10 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту пройшли би партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" (колишня "БПП") і "Батьківщина", а крім них мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр іще три політичні сили, свідчать результати ролінгового дослідження, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка.

Згідно з оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок даними, "Слугу народу" готові підтримати 43,1% респондентів серед тих, хто визначився і голосуватиме, "Опозиційну платформу - За життя" - 11,7%, "Європейську солідарність" - 9,2%, ВО "Батьківщина" - 9,1% опитаних.

З урахуванням похибки вибірки також мають шанси подолати 5-відсотковий бар'єр партія "Голос" (лідер - співак і музикант Святослав Вакарчук), за яку готові проголосувати 4,9% опитаних із тих, хто визначився і вирішив голосувати, партія "Сила і честь" Ігоря Смешка (з підтримкою 4,7% голосів відповідно) і "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (3,6% готових голосувати респондентів).

При цьому за представлену нині в парламенті фракцією Радикальну партію Олега Ляшка проголосували б 2,2% опитаних, за "Об'єднання "Самопоміч" - 1,9%, ВО "Свобода" і "Опозиційний блок - Партію миру та розвитку" - по 1,7%, "Громадянську платформу Надії Савченко" - 1,2%, "Національний корпус" - 1% респондентів, які визначилися зі своїм вибором.

Решта партій набрали б менше 1% голосів опитаних.

На запитання соціологів, чи брали б участь респонденти, якби вибори відбувалися найближчої неділі, 7,4% відповіли "точно ні", 6,5% - "скоріше ні", 37,9% - "скоріше так", 43% - "точно так", а 5,1% - вагалися з відповіддю.

Ролінгове дослідження передбачає проведення основного опитування і періодичних (похвильових) оновлень бази даних опитування шляхом заміни частини анкет на новіші. Хвиля ролінгу - часовий проміжок збору нових даних для оновлення бази. Кожна хвиля реалізується на однакових за своїми параметрами вибірках респондентів, при цьому самі респонденти у вибірці щоразу нові. Вибірка кожної хвилі ролінгу є зменшеною копією загальної вибірки.

Під час основного опитування 15-19 травня було опитано 2 тис. 121 респондента віком від 18 років з 24 областей і Києва, вибірка репрезентативна за статтю, віком і типом населених пунктів. Похибка вибірки 1,2-2,2%.

Під час першої хвилі ролінгу 24-31 травня було замінено 250 анкет. Похибка вибірки не перевищує 2,2%. Під час другої хвилі 1-7 червня було опитано 1670 респондентів у всій Україні (замінено 1000 анкет). Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА