13:03 13.06.2019

ПриватБанк запустив сервіс "Відкрита виписка" контролю публічних видатків

2 хв читати

Київ. 13 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Державний ПриватБанк запустив новий сервіс "Відкрита виписка", завдяки якому громадяни зможуть здійснювати громадський контроль за витратами благодійних фондів, громадських організацій та об'єднань, комунальних і державних підприємств, місцевих рад.

"Сервіс забезпечить суспільству контроль за витратами благодійних фондів, громадських організацій та об'єднань, комунальних і державних підприємств, місцевих рад, які на добровільній основі погодяться публікувати свої дані", - сказав член правління, IT-директор ПриватБанку Андрій Гриценюк на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

За його словами, сервіс публікації витрат доступний кожному корпоративному клієнту банку, який може підключити його онлайн, а скористатися можливістю їх контролю зможе кожен громадянин на спеціальній сторінці open.pb.ua.

Для отримання відкритої виписки користувачеві достатньо ввести код підприємства або номер розрахункового рахунку, після чого він може поділитися посиланням на неї в себе на сайті, уточнив Гриценюк.

Як повідомила на прес-конференції член руху "#Дійзнами" Марія Барабаш, ця громадська організація звернулася до ПриватБанку, який обслуговує її, з ідеєю створення сервісу про відкриття своїх рахунків. За її словами, під час роботи виникла ідея створити такий незалежний ресурс, що дав би сертифіковану та підтверджену інформацію, яку не міг би змінити власник рахунку, й у результаті команда ПриватБанку вирішила створити сервіс, що дає змогу всім охочим організаціям долучитися до цієї ініціативи.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) посідав 1-е місце серед 77 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА