16:05 04.07.2019

Драйв нових партій у ВР має бути підкріплений "подушкою безпеки" досвідчених політиків - думка

2 хв читати

Київ. 4 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов бачить ризики в недосвідченості кандидатів у народні депутати від нових політичних сил, зокрема партії "Слуга народу", і вважає, що майбутня коаліція має бути збалансована досвідченими політичними силами.

"За прагненням до нового, нових облич, до того, що позитивною якістю політика є відсутність у нього політичного досвіду, ми не змогли б отримати нового сучасного, медіакратичного, шоукратичного варіанту українського популізму, де на зміну політикам, непоганим професіоналам, не прийшли політики, які можуть нас розважати, приносити задоволення, але в підсумку губитимуться останні залишки професіоналізму і компетентності українських правлячих еліт", - висловив думку Карасьов на прес-конференції в агентстві" Інтерфакс-Україна" у четвер.

Він також назвав ідею однопартійної більшості в українському парламенті "ризикованим експериментом" - через недосвідченість більшості кандидатів партії "Слуга народу".

"На мій погляд, завдання сьогодні полягає в тому, щоб драйв нових політиків, які зайдуть до Верховної Ради, був підкріплений, збалансований "подушкою безпеки" досвідчених, компетентних політиків - партіями, які вже багато років показують клас... Тут постане питання, який досвід вони для себе зроблять важливим - партії "Батьківщина" та Юлії Володимирівни (Тимошенко) чи партії "Опоплатформа" Медведчука", - додав Карасьов.

За його словами, українським виборцям нав'язали думку, що чим молодші кандидати, тим краще.

У свою чергу експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко не впевнений, що партії музиканта Святослава Вакарчука "Голос" вдасться подолати бар'єр у 5%.

При цьому Матвієнко передрікає партії "Слуга народу" внутрішні розбіжності.

"Усередині цієї політичної партії буде багато основоположних, якщо хочете, екзистенційних протиріч. Як Разумкову їх зібрати всі докупи й утримати, змусити рухатися в одному напрямі, при тому, що у них цей напрям не визначено?" - дивується експерт.

Матвієнко бачить проблему у відсутності чіткої програми партії.

"У нас є президент без програми, у нас буде найбільша фракція або без програми, або з дуже таємною програмою", - вважає експерт.

Згоден із цим твердженням і директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко: "У президента Зеленського немає політичної стратегії, може, економічна є, може, корупційна, естетична є - проекти якісь, можливо, новий серіал, але політичної - немає".

Небоженко зазначив, що у президента немає і політичної команди.

"Ті, хто зараз проходять за списками "Слуги народу", - все це схоже на 90-і роки. Зараз ми не знаємо, де "слуги народу", а де "слуги олігархів". Одночасно йде велика кількість досвідчених лобістів, лізуть при цьому реваншисти. Це буде досить рихлий парламент", - додав він.

Соціолог також прогнозує коаліцію партій "Слуга народу", ВО "Батьківщина", можливо, "Голос".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА