15:52 01.10.2019

Націоналістичні організації проведуть масові акції протесту проти ухвалення закону про ринок землі

3 хв читати

Про це представники ПП "Правий Сектор", ВО "Свобода", Конгресу Українських націоналістів та ДУК "Правий сектор" заявили під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна".

Учасники прес-конференції підкреслили незгоду з відкриттям ринку землі, що пропонує Уряд в своєму законопроекті №2178 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

"Ми вважаємо, що цей закон – стратегічний закон Росії, тобто диктований Росією. Якщо вони нас не змогли завоювати війною, то вони попробують завоювати економічною стороною. Тобто взяти і викупити", - розповів Михайло Гаврилів - член Головного Штабу Добровольчого Українського Корпусу.

Михайло Гаврилів підкреслив, що цей закон неприйнятний, оскільки несе прямі загрози національній безпеці та територіальній цілісності: "Після війни можна приймати якісь рішення. А поки у нас іде війна в країні. А вона іде не тільки на східному фронті. Вона іде і в середині, тому що ворог атакує нас зі всіх сторін".

До того ж, в законопроекті відсутній механізм встановлення та перевірки кінцевих власників іноземних та офшорних компаній, що отримають можливість купувати українську землю.

Юрій Сиротюк - заступник голови ВО "Свобода" повідомив, що перша акція відбудеться в середу, 2 жовтня, під Верховною Радою України. Представники націоналістичних організацій, разом з представниками фермерських об’єднань будуть пікетувати засідання профільного Комітету парламенту, на якому планується розглядати законопроект №2178.

"Запрошуємо всіх небайдужих: фермерів, громадян України прийти завтра на площу Конституції до Верховної Ради України, взяти участь в цьому заході", - сказав Юрій Сиротюк.

У разі, якщо цей законопроект буде винесений у сесійну залу, пікетування Верховної Ради України буде продовжено і у день розгляду.

Третя велика акція відбудеться 14 жовтня – на День захисника України. Це буде марш з нагоди дня застування УПА. Марш розпочнеться о 13.00 від пам’ятника Т.Шевченку в Києві.

"Марш УПА буде проходити під гаслом "Захистимо українську землю" в широкому сенсі. Ми виступаємо проти реалізації так званої формули Штайнмайера, яка передбачає здачу національних інтересів... І ми проти грабіжницької крадіжки української землі під формулою введення ринку землі", - пояснив заступник голови ВО "Свобода".

Заступник голови політичної партії "Правий сектор" Василь Лабайчук підкреслив, що Україна не готова зараз до введення ринку землі. "Не готова ні правоохоронна система, ні судова гілка влади до запровадження закону в такому вигляді, який його пропонує політична партія "Слуга Народу", - сказав він.

На його думку, зараз даний законопроект має бути відхилений. І тільки широкий діалог, консультації з аграрним сектором та громадськістю можуть визначити який саме закон має бути ухвалений, і як він має впроваджуватися.

Член президії Проводу Конгресу Українських Націоналістів Тарас Процев’ят, у свою чергу вказав на велику небезпеку великих латифундій, які вже працюють в Україні.

"Сьогодні величезні латифундії, які є сьогодні на Україні. Більше того, це вже не українські чисто юридичні особи, навіть якщо вони зареєстровані в Україні. Якщо вони вийшли на IPO, на міжнародні біржі і звідти отримують кошти, то… з точки зору міжнародного права господарського це вже не є юридичні особи України. По всіх тих паях, що знаходяться у них в оренді, вже заготовлені без дат договори купівлі-продажу. І одразу після вступу в дію цього закону, ці угоди будуть реалізовані. По багатьох угодах уже і кошти, на жаль, селянами отримані", - розповів він.

Підсумком прес-конференції стала промова-застереження Юрія Сиротюка, яку він адресував діючій владі.

"Якщо ви вивчите історію Української держави, в більшості революцій від часів Богдана Хмельницького, Коліївщини і доби УНР, земельне питання було найбільш гострим питанням. І воно викликало непередбачувану реакцію українського селянства. І тому не треба дратувати український народ. І не треба в цей час, коли ситуація у країні напружена виносити це питання", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА