14:49 04.11.2019

Правозахисники та колишні заручники бойовиків занепокоєні відмовою суду заочно судити так званого прокурора "ЛНР" Корнієвського, який катував людей у Луганській ОДА

2 хв читати

Київ. 4 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Правозахисники та колишні незаконно утримувані у будівлі Луганської облдержадміністрації, яку захопили бойовики незаконних збройних формувань, занепокоєні відмовою суду від процедури заочного притягнення до відповідальності так званого прокурора "ЛНР", причетного до тортур у будівлі ОДА.

Як розповів на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у понеділок голова ГО "Східноукраїнський центр громадських ініціатив" Володимир Щербаченко, Кремінський районний суд Луганської області відмовився здійснювати спеціальне судове провадження у справі так званого прокурора "ЛНР" Аркадія Корнієвського.

За словами Щербаченка, Корнієвський - колишній офіцер СБУ - з 2014 року був "слідчим" і "прокурором" ЛНР" і безпосередньо причетний до катувань полонених у приміщенні захопленої Луганської держадміністрації.

Як зазначив голова "Східноукраїнського центру громадських ініціатив", громадська організація володіє інформацією від декількох десятків осіб, які стали жертвами тортур, погроз і залякувань зі сторони Корнієвського.

"Ми вважаємо, що при ухваленні такого рішення було порушено баланс прав людей, які заслуговують на справедливість, які очікують від держави ефективного розслідування", - сказав Щербаченко.

Присутня на прес-конференції колишня незаконно ув'язнена у приміщенні Луганської ОДА, яке захопили члени НВФ, Вікторія Кононова зазначила, що справа Корнієвського вимагає дорозслідування, і загалом має бути змінено практику підходу розслідування злочинів, скоєних на Донбасі.

Інший незаконно утримуваний у захопленому приміщенні Луганської ОДА Дмитро Тинда назвав рішення суду саботажем і припустив, що це може бути пов'язано зі страхом суддів. "Мене більше турбує те, що відбувається в наших правоохоронних органах... Справи "зливають"... і не суди місцевого рівня мають розглядати такі справи", - висловив переконання він.

У свою чергу представник громадської організації "Захист і розвиток" Євген Тимофій розповів, що юристи вже підготували апеляційну скаргу на це рішення.

"Суди не хочуть розглядати такі справи, вони бояться, що винесення інших рішень може бути небезпечним... Такі справи треба перенести до будь-якого іншого суду... Після того, як Луганський апеляційний суд розгляне нашу скаргу, ми підготуємо клопотання до Верховного суду про передачу справи на розгляд до іншого суду", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА