20:42 28.01.2020

Український дім у Давосі планує чергове розширення на ВЕФ-2021

2 хв читати

Київ. 28 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Український дім у Давосі, площі якого на період роботи Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у січні 2020 року було збільшено до 300 кв. м порівняно з 200 кв. м рік тому, планує подальше розширення наступного року.

"Площа нашого мультиформатного простору цього року була вдесятеро більша порівняно з першим роком Українського дому у Давосі (2018 - ІФ), що дало змогу прийняти найбільшу кількість гостей на сьогодні. Більше того, нові потенційні спонсори вже продемонстрували свою зацікавленість щодо участі в проектах", - зазначила Світлана Гриценко з Фонду Віктора Пінчука на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Організатори, якими, окрім Фонду Пінчука, знову стали Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) та Horizon Capital, підтвердили збільшення бюджету на Український дім цього року, не називаючи його абсолютної величини.

"Нам вдалося заручитися підтримкою 13 спонсорів - що більше, ніж будь-коли раніше", - додала Гриценко. Основними з них стали Temerty Foundation, TIU Canada, МХП, НАК "Нафтогаз України"/ФРНГ.

Згідно з даними Українського дому, протягом 94 годин його роботи було проведено 16 дискусій за участю спікерів із 12 країн світу, а загальна кількість гостей з урахуванням вечірніх прийомів і заходів культурної дипломатії перевищила 8 тис. осіб. Окрім того, онлайн-трансляції з Українського дому в Давосі в соціальних мережах зібрали майже 400 тис. переглядів у Facebook.

За словами партнера-засновника та CEO Horizon Capital Олени Кошарної, цього року інтерес до України на ВЕФ суттєво зріс, підтвердженням чого став виступ президента Володимира Зеленського в основній програмі форуму - вдруге в історії після президента Віктора Ющенка.

"Якщо раніше ми бігали за інвесторами, то тепер вони самі цікавляться Україною", - констатувала Кошарна, назвавши серед позитивних змін перші успішні концесійні конкурси та розмороження приватизації.

Президент і головний виконавчий директор WNISEF Ярослава Джонсон додала, що цього разу Український дім мав два майданчики - один публічний для дискусій і вечірніх прийомів, на якому відбулося засідання Націнвестради, і другий - для двосторонніх та інших зустрічей, яку використали президент Зеленський і прем'єр Олексій Гончарук.

За словами Джонсон, організатори Українського дому для поліпшення його роботи розглядають можливість зміни локації.

Однією з ідей на наступний рік, за словами учасників, є активніше залучення до роботи Українського дому представників уряду та інших органів влади, які могли б одразу на місці працювати з потенційними інвесторами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА