20:44 13.07.2020

Auchan обстоює в суді права на продані АРМА земдялінки під будівництво ТРЦ поблизу Одеси

3 хв читати

Київ. 13 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Компанії "Ашан Ритейл Україна" та "Ceetrus Україна", що входять до холдингу Auchan, обстоюють у суді права на земельні ділянки в с. Лиманка (раніше - с. Мізікевича Овідіопольського р-ну Одеської обл.) загальною площею близько 27 га, раніше заарештовані та продані на аукціоні за заниженою ціною.

"Антикорупційний суд підтвердив факти порушень АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів - ІФ) у процесі продажу цих земельних ділянок. Міністерство юстиції підтвердило факти порушень закону в процесі реєстрації (права власності - ІФ), але єдиний орган, який може визнати недійсним сам договір купівлі-продажу, - це суд. І сьогодні ми оскаржимо в суді і результати конкурсу, і договори купівлі-продажу", - повідомила партнер юридичної фірми Sayenko Kharenko Олена Сукманова на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

За її словами, рішення продати отримані АРМА ділянки було нелогічним, це зроблено з порушенням порядку зняття арешту. Крім того, активи були продані за заниженою ціною (8,7 млн грн) за рекордно короткий термін. Також директором компанії-переможця аукціону, за даними юриста, була екс-працівниця АРМА.

"Судова експертиза на сьогодні оцінила ці земельні ділянки у понад 200 млн грн. Є також нормативно-грошова оцінка цих ділянок, з якої і сьогодні власник, корпорація "Ашан", сплачує податки, і оцінка ця - 432 млн грн", - розповіла Сукманова, додавши, що загальна сума сплачуваного податку становить близько 1 млн грн.

Водночас ТОВ "Пелучо", що перемогло в аукціоні, подало позов до Мін’юсту про визнання неправомірним скасування реєстрації права власності на ділянки.

"Ми поставили запитання міністру юстиції про справу "Ашан" і справу, яку веде ДБР проти Мін’юсту. Ми отримали відповідь, що міністерство впевнене у своїй позиції, вважає її правовою і сильною, і не вбачає жодної перспективи у справі, яку ведуть проти них. Справа також перебуває на контролі Кабінету Міністрів. Президент також знає про це і також підтримує", - наголосив юридичний директор "Ашан Ритейл Україна" Руслан Дубас.

Як повідомлялося, одеський Приморський райсуд у квітні-2019 заарештував земельні ділянки загальною площею близько 27 га і передав їх в управління АРМА, свідчить постанова в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згодом, як стверджується в рішенні, АРМА продала передані їй в управління ділянки на торгах за заниженою ціною - за 8,765 млн грн. Переможцем аукціону стало ТОВ "Пелучо" (Київ).

Як повідомлялося, ТОВ "Сітрас Україна" (до червня 2018 року - "Іммошан Україна") мало намір завершити в 2018 році будівництво першої черги масштабного трифазного проекту Les Vignes ("Левін", назва на стадії затвердження) на перетині просп. Глушка та просп. Жукова в Овідіопольському районі Одеси.

Як повідомила у квітні 2019 року консалтингова компанія UTG, терміни відкриття ТРЦ Auchan Les Vignes перенесено на невизначений час.

Концепція проекту передбачає будівництво гіпермаркету "Ашан", галереї бутиків площею 4 тис. кв. м, ритейл-парку (42 тис. кв. м) і торговельно-розважального центру (35 тис. кв. м).

Компанія планувала вкласти в перший етап трифазного проекту $50 млн. Він включав будівництво гіпермаркету "Ашан" (15 тис. кв. м), галереї бутиків (4 тис. кв. м) і паркінгу на 3,6 тис. машиномісць. Як очікувалося, проект міг принести регіону близько 1 тис. робочих місць.

ТОВ "Сітрас Україна" (до червня 2018 - "Іммошан Україна") є міжнародним девелопером торговельних центрів і ритейл-парків у країні.

Компанія станом на червень 2020 року управляє шістьма діючими торговельними галереями у складі ТЦ "Ашан" у Києві та Львові, ТЦ "Ашан Rive Gauche" та "Рітейл Парк Петрівка" (обидва - Київ).

Auchan Retail - міжнародна компанія роздрібної торгівлі, перший магазин відкрито у Франції в 1961 році.

Auchan Retail Ukraine працює в Україні з 2008 року. Налічує 26 магазинів різних форматів (гіпермаркети, супермаркети та магазини біля дому) в дев'яти містах, а також розвиває e-commerce.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА