13:22 21.07.2020

Думки українців щодо надання ОРДЛО автономії для припинення бойових дій розділилися - опитування

2 хв читати

Київ. 21 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Українці неоднозначні в думці щодо можливості надання автономії в складі України непідконтрольним територіям Донецької та Луганської областей для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Так, згідно з оприлюдненими на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок даними всеукраїнського соціологічного опитування населення, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" із 8 до 15 липня 2020 року, впевнені, що "підтримали б" або "швидше за все, підтримали б" автономію в складі України непідконтрольних територій Донбасу для припинення бойових дій 42,7%, у той час як 39,0% скоріше "не підтримали б" або "впевнені, що не підтримали б".

У регіональному розрізі схильні до рішення про надання автономії нині окупованим територіям Донбас (64,2%), Південь (59,2%), Схід (57,3%), і Центральний регіон (41,6%), у той час як на заході України таке рішення підтримали б лише 15,7% респондентів.

Позицію "скоріше не підтримали б" або "впевнені, що не підтримали б" рішення про надання автономії у складі України непідконтрольним територіям Донбасу 66,9% респондентів Західної України, 38,2 - Центральної, 27,2% - на Сході, 21, 9 - на Півдні і 17,5% на Донбасі.

Не змогли відповісти загалом в Україні 18,3% респондентів.

Відповідаючи на запитання про те, чи необхідно для досягнення миру вести прямі переговори з РФ, "безумовно так" відповіли 38,0%, "скоріше так" - 31,6%, "скоріше ні" - 8,7%, "безумовно ні"- 12,1% опитаних.

Найбільше тих, хто вважає прямі переговори з Росією необхідними для досягнення врегулювання конфлікту на Сході та Донбасі - "безумовно так" - на Сході 50,2% і на Донбасі 46,5% відповідно, у той час як "безумовно проти" прямих переговорів із РФ для досягнення миру виступає 20,7% респондентів на Західній Україні.

Під час опитування "Думки та погляди населення України: липень 2020" було опитано 3035 респондентів, похибка вибірки 1,1-1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА