12:35 03.09.2020

67% українців повністю підтримують програму президента "Велике будівництво" - опитування КМІС

2 хв читати

Київ. 3 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 67% українців повністю підтримують (9-10 балів за 10-бальною шкалою) програму президента "Велике будівництво".

Згідно з даними презентованого в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 6-19 серпня, повністю не підтримують цю програму тільки 2,8% українців (0-1 бал).

Більш підтримуваною ініціативою президента України Володимира Зеленського і нинішньої влади є тільки програма припинення війни на сході України, яку повністю підтримують 80,6%. 38,4% опитаних підтримують програму кредитів для бізнесу "5-7-9".

26,5% респондентів повністю підтримують ініціативу "Держава в смартфоні", при цьому 24,5% не підтримують її.

23,4% українців повністю підтримують зниження облікової ставки Національного банку України. 21,5% опитаних - за укрупнення районів, але при цьому 37,1% проти цього.

Найменшою підтримкою серед українців користуються ухвалення нового трудового законодавства (16,6% повністю підтримують, 15% повністю не підтримують); впровадження вільного ринку землі (14% повністю підтримують, 52% повністю не підтримують); і легалізація грального бізнесу (12% повністю підтримують, 66,9% повністю не підтримують).

77,6% українців підтримують, що держава вкладає кошти в розвиток інфраструктури (будівництво та ремонт доріг, мостів, дитсадків, шкіл, лікарень, спортивних майданчиків і стадіонів), 12,2%: - скоріше підтримують, тільки 3,8% не підтримують і 1,6% - скоріше не підтримують.

49,2% опитаних вважають найбільш пріоритетним будівництво і реконструкцію доріг у своєму населеним пункті, 35% - лікарень (зі стаціонаром), 26,3% - шкіл, 21,6% - дитячих садків, 13,3% - амбулаторій (поліклінік), 11,7% - стадіонів і спортмайданчиків.

85,2% вважають, що навіть в умовах пандемії коронавірусу будівництво об'єктів транспортної та соціальної інфраструктури має тривати. 6,1% вважають, що потрібно припиняти ці роботи для запобігання поширенню вірусу, 3% - що потрібно припиняти з міркувань економії та спрямування коштів на інші, більш важливі сфери.

Загалом 28,8% респондентів відповіли, що знають (щось чули) про Національну програму "Велике будівництво", 70,3% - не знають про неї.

На думку 72,4% опитаних, програма "Велике будівництво" передусім передбачає будівництво доріг, 49,2% назвали будівництво шкіл, 47,1% - будівництво лікарень і поліклінік, 45,5% - будівництво дитячих садків, 36,8% - будівництво спортивних майданчиків і стадіонів.

Під час дослідження КМІС було опитано 2 049 респондентів у всіх регіонах України, крім АР Крим і неконтрольованих територій Донецької та Луганської областей. Опитування проводилося методом особистих інтерв'ю з використанням планшетів (CAPI). Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%; 2,8% для показників, близьких до 25 або 75%, 2% для показників, близьких до 12 або 88%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА