19:10 30.10.2020

Ситуація з КС потребує мудрого рішення - політолог

2 хв читати

Київ. 30 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - У питанні з Конституційним Судом України потрібне мудре рішення, яке не зруйнувало б наявні інститути влади, вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Тут є про що думати, тут потрібно не поспішати, необхідне мудре рішення. Треба зібрати Верховну Раду, потрібна рада фракцій... Без лідерів фракцій у Верховній Раді неможливо ухвалювати якісь виважені, консолідовані рішення... Експромтні рішення на емоціях - вони не завжди приносять успіх, а ми потребуємо успіху", - сказав Карасьов під час круглого столу в п'ятницю в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що незваженими діями можна повністю зруйнувати наявні інститути та спровокувати хаос у країні.

"Так, вони хисткі, крихкі, корумповані, але все-таки це інститути, це уповноважені органи", - зазначив Карасьов.

На його думку, президенту, перш ніж розігрувати "жорсткий сценарій", необхідно проаналізувати - "ви його програєте й отримаєте ще один потужний удар по вашій репутації і вашій організації".

"Мене хвилює питання, порахували вони чи ні свої можливості?", - зазначив експерт.

На думку Карасьова, потрібно ухвалювати рішення стосовно окремих суддів КС, якщо їх підозрюють у корупції.

"Якщо говорять, що Конституційний Суд корупційний, що всі там корупціонери, тоді потрібно боротися з окремими корупційними суддями, а не з судом як з інститутом, якщо є така інформація, є відповідні органи, і нехай вони працюють із відповідними заявами, працюють щодо суддів, а не щодо суду", - сказав Карасьов.

На думку політолога, голови правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, "це банальна боротьба Зеленського за виживання".

За його словами, президент вимушений реагувати на тиск Заходу.

"Тут потрібно реагувати, а як реагувати?", - сказав політолог.

Він також нагадав, що в України вже склалася традиція - виходити з політичної кризи "шляхом політико-правових рішень - 2004 рік, 2007 рік".

При цьому Фесенко зазначив, що нині коаліція розрізнена, хоча її об'єднує бажання ослабити Зеленського.

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко згоден із головою Конституційного Суду Олександром Тупицьким, що законопроект президента, який пропонує припинити повноваження складу Конституційного Суду, має ознаки конституційного перевороту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Україні необхідні стандарти з переробки будівельних відходів руйнувань - президент ВСВБ

Споживання цементу в Україні 2023 року зросло на 17% - асоціація "Укрцемент"

Мережа лабораторій "Ескулаб" виконує свої зобов'язання, але конфлікт між власниками зриває плани розвитку компанії

Бізнес міг би на зиму побудувати 500-1000 МВт розподіленої генерації в разі створення умов для цього - голова БАУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА