10:06 18.02.2021

В Україні експерти ринку естетичної медицини ініціюють створення сертифікаційної комісії та розробку протоколів щодо основних ускладнень

3 хв читати
В Україні експерти ринку естетичної медицини ініціюють створення сертифікаційної комісії та розробку протоколів щодо основних ускладнень

Експерти ринку естетичної медицини ініціюють створення національної сертифікаційної комісії галузі та розробку протоколів медичної допомоги щодо основних ускладнень, які можуть виникнути під час проведення естетичних процедур.

Як повідомив член міжнародного наукового комітету з безпеки IMCAS Alert лікар Ігор Руденко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу, ініціатива, спрямована на створення платформи, дасть гарантію безпеки пацієнтам, які користуються послугами естетичної медицини.

"У нас є катастрофічна, близька до краху ситуація в естетичній медицині, вона перебуває у полі безпеки. У світі створена глобальна потужна система із боротьби з ускладненнями IMCAS Alert, вона об'єднає топових лікарів, які допомагають з дуже неприємними випадками. Система відбирає та сертифікує лікарів, препарати та методики, провівши оцінку з безпеки", - сказав він.

У свою чергу голова Global Age Management Alliance Євген Шагов повідомив, що ініціативна група створила ком'юніті, де фахівці можуть отримати консультацію колег і в Україні, і за кордоном.

"Наше завдання - допомогти нашим клієнтам і пацієнтам, наскільки той чи інший лікар може не лише провести ту чи іншу процедуру, а й розібратися з можливими ускладненнями, які безпечні, а які ні", - сказав він.

За словами Шагова, ініціатива буде реалізована за моделлю, яка успішно працює в США, шляхом створення громадської організації (Board Certification - BC), яка "перевірятиме та підтверджуватиме знання лікарів, які отримали медичний диплом".

"Наявність диплома, отриманого 30 років тому, не дорівнює знанням реального стану речей на ринку. Асоціація BC з року в рік валідуватиме лікарів на предмет адекватності їхніх знань до їхнього профілю. В Україні ВС немає ні в одній спеціалізації, ні у кардіології, ні в неврології, ні в стоматології та косметології. Наше завдання - запозичуючи успішний досвід США створити таку саму систему сертифікації ВС у категорії естетичної медицини", - сказав він.

Шагов повідомив, що протягом року ініціативна група планує кампанію із сертифікації фахівців ринку естетичної медицини, а також створити протокол дій лікаря при виникненні тих чи інших ускладнень у косметології.

"Із 3000 косметологів Києва дипломованих лікарів, напевно, буде не більше ніж 600. Ми маємо відокремити їх від тих, хто працює вдома на кухні, навчившись процедурам за роликами із YouTube", - сказав він.

Зі свого боку президент Сертифікаційної комісії ініціативи Інга Андрашко зазначила, що ринок естетичної медицини "розділений на білий, сірий та чорний і не тільки, є проміжна ланка - "лікарі", які працюють на дому, без ліцензії, і це досить серйозна проблема та шкода для ринку, падіння довіри до професії лікаря".

"Тема ускладнень хвилює і лікарів, і пацієнтів. Із 2015 року до 2018 року було понад 30 випадків сліпоти або часткової втрати зору, які виникали як ускладнення під час процедур із корекції носогубної складки або зморшок міжбрів'я. Одне із наших завдань - створити методичні рекомендації з терапії ускладнень після ін'єкційної контурної пластики", - сказала вона.

Зі свого боку засновник і керівник клініки "Цикл" (Одеса), розробник міждисциплінарного підходу в естетичній медицині лікар Світлана Ларкіна наголосила, що в ситуації відсутності сучасних протоколів кількість ускладнень від процедур естетичної медицини збільшується.

"Якщо все було зроблено правильно, за протоколом, грамотним фахівцем, то такі проблеми можна вирішити. Такі ініціативи як IMCAS Alert дадуть змогу уникати ускладнень, відпрацювати протоколи процедур і мінімізувати ускладнення", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

Українці покращили оцінку поточної економситуації та погіршили її прогноз - опитування Центру Разумкова

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА