15:46 19.02.2021

Темою РНБО має бути не доля Шарія або телеканалу "Прямий", а питання Кабміну, вважає експерт

2 хв читати

Київ. 19 лютого. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Тема засідання Ради національної безпеки і оборони України має стосуватися не долі відеоблогера Анатолія Шарія або придбання телеканалу "Прямий", а питання переформатування Кабміну, вважає директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Повертаючись до сьогоднішньої РНБО, я гадаю, що у президента багато проблем. Це, звісно, добре, що він завантажує нас темами, де ми дозволяємо собі глибоко заглибитися у них, але це не президентський порядок денний. Найголовніше, що треба зробити президенту, це знайти гідного прем'єр-міністра, замість механічного Шмигаля... Насправді темою РНБО має бути не доля, скажімо, Шарія або телеканалу "Прямий", а хто буде прем'єр-міністром", - сказав Небоженко на круглому столі в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

За його словами, сильним прем'єром на сьогодні могла б стати лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. "Вона (Тимошенко - ІФ) наразі може бути сильним прем'єр-міністром. Через декілька років це їй вже буде нецікаво, а для президента вже буде неможливо вибирати прем'єр-міністра. Ось така унікальна ситуація", - зазначив Небоженко.

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначив, що президент України зіткнувся з дилемою технічного прем'єра.

"З одного боку, це зручно, тому що технічний прем'єр - ще один "ікс" або ще одна невиразність у цій політиці, яка зручна. Тому що зручніше, звісно ж, керувати Кабміном або економічною політикою, або ставити тренди економічної політики через технічного, сірого, механічного тощо прем'єра. Але з іншого боку, тоді виникає запитання, проблема відповідальності, тому що чим сіріший, технічніший і невиразніший прем'єр, тим більше політичної відповідальності у тому чи іншому економічному провалі переноситься на фігуру президента", - сказав Карасьов.

На його думку, команда президента, справді, могла б мати свою пропозицію для Тимошенко. "Тимошенко - не в грі, тому що немає каналів, немає медіакратійної складової, тому що принцип партійного будівництва "Батьківщини" - інший, спирається на регіональні осередки, лідерів ОТГ, територіальні громади, на низову, масову, людську політику, а не на медіарепрезентації з усіма їхніми фейками, новинними контентами, постправдою. Але це не означає, що Тимошенко - поза грою. Бути не в грі - це не означає бути поза грою", - зазначає політолог.

"Тут відкриваються можливості, щоб президентська команда, справді, мала свою пропозицію для Тимошенко щодо правильного позиціонування у тій політичній грі, яку на сьогодні задумала команда Зеленського і яка намагається його здійснювати", - додав Карасьов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграрна цифрова революція: машини зі штучним інтелектом на українських полях - з точністю до рослини

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА