13:21 22.03.2021

Більшість українців вважають розвиток подій у країні неправильним - соцопитування

2 хв читати

Київ. 22 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - 69% українців вважають, що події в країні розвиваються в неправильному напрямі, й лише 16% вважають, що в правильному, свідчать дані проведеного Українським інститутом майбутнього (UIF) соціологічного опитування, презентовані на брифінгу в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Зазначається, що кількість негативних оцінок напряму руху України за попередній місяць зменшилася на 5%, а кількість позитивних оцінок збільшилася на 2%.

Крім того, 56% респондентів упевнені, що події розвиваються в неправильному напрямі не лише загалом у країні, а і в їхній області, ще 51% вважають, що в їхньому населеному пункті.

При цьому негативно налаштованих стосовно подій у країні - 61% молодих людей від 18 до 24 років і 71% людей старше 55 років.

Найбільш актуальними проблемами в Україні респонденти назвали низький рівень зарплат і пенсій (37%), корупцію (34%), високі комунальні тарифи (33%), воєнний конфлікт на Донбасі (31%), зростання цін (25%), безробіття (24%), пандемію коронавірусу (20%), якість медичних послуг і ціни на ліки (18%), непрофесіоналізм влади (16%), стан доріг (14%).

Як зазначається, за місяць рівень невдоволення населення щодо проблеми високих тарифів знизився на 6%.

При цьому лише для 27% респондентів на заході України актуальна проблема високих комунальних тарифів.

Згідно з соціологічними даними, 34% українців упродовж останнього року замислювалися над тим, щоб виїхати за кордон на заробітки або на постійне місце проживання. При цьому 64% не замислювалися про це, 2% не змогли відповісти.

Серед тих, хто хотів би поїхати за кордон, 65% віддали б перевагу країнам ЄС, 10% - США, 9% - Канаді. Лише 4% респондентів обрали б Росію і 2% - інші, крім Росії, країни СНД.

Абсолютна більшість респондентів (79%) не чула про ініційований Зеленським законопроект про податкову амністію, який передбачає одноразову виплату до бюджету (5%) раніше неоподатковуваних доходів. 18% респондентів відповіли, що чули, але не знають подробиць, і лише 3% добре ознайомлені з ініціативою.

При цьому 27% впевнені, що ініціатива президента стосуватиметься тільки людей із середнім і невеликим доходом, 26% вважають, що ця пропозиція неприйнятна для населення, і 20% не змогли відповісти.

Соціологічне дослідження проводилося з метою оцінки соціально-політичних настроїв українців у період з 3 по 13 березня 2021 року серед 2 400 респондентів старше 18 років у всій Україні (за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу та АР Крим) методом face-to-face за структурованою інтерактивною анкетою. Статистична похибка не перевищує 2,05%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

Українці покращили оцінку поточної економситуації та погіршили її прогноз - опитування Центру Разумкова

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА