14:07 22.03.2021

За Зеленського готові знову голосувати 29% опитаних українців

3 хв читати

Київ. 22 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Кожен третій опитаний українець (34%) довіряє нинішньому президентові України Володимиру Зеленському, а 29% готові віддати за нього свій голос, якщо вибори відбудуться найближчої неділі, свідчать дані соціологічного опитування, проведені з 3 по 13 березня Українським інститутом майбутнього (UIF) і представлені на брифінгу в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

При цьому зазначається, що зростання довіри до Зеленського за місяць збільшилося на 5%.

Водночас рівень недовіри до нинішнього президента залишається високим і становить, згідно з даними дослідження, 62%.

Серед інших політичних діячів найбільший рівень довіри мають спікер Верховної Ради Дмитро Разумков - 26% респондентів (відповідно не довіряють 57%), співголова фракції "Опозиційна платформа - "За життя" ("ОПЗЖ") Юрій Бойко - 22% (відповідно не довіряють 66%), глава партії "Батьківщина", нардеп Юлія Тимошенко - 19% (відповідно не довіряють 77%), міністр охорони здоров'я Максим Степанов - 18% (відповідно не довіряють 68%), міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - 18% (відповідно не довіряють 73%), лідер партії "Європейська солідарність", нардеп Петро Порошенко - 17% (відповідно не довіряють 78%), один із лідерів партії "ОПЗЖ", нардеп Віктор Медведчук - 16% (відповідно не довіряють 73%), прем'єр-міністр Денис Шмигаль - 14% (відповідно не довіряють 71%), глава Офісу президента Україна Андрій Єрмак - 12% (відповідно не довіряють 64%), блогер Анатолій Шарій - 9% (відповідно не довіряють 64%).

Якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, то серед тих, хто визначився і піде голосувати, 29% респондентів віддали б свій голос за Зеленського, 14% - за Порошенка і така сама кількість - за Бойка; 11% - за Юлію Тимошенко, 5% - за Ігоря Смешка.

При цьому рейтинг Зеленського зріс на 4%. Місяць тому за нього були готові віддати голоси 25% респондентів.

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, то серед тих, хто визначився і піде голосувати, 22% проголосували б за партію "Слуга народу", 18% - за партію "ОПЗЖ", 15% - за партію "Європейська солідарність", 13% - за ВО "Батьківщина", 5% - за партію "Сила і честь".

При цьому рейтинг партії "Слуга народу" також зріс на 4%. Місяць тому за них були готові віддати голоси 18% респондентів.

Як свідчить опитування, 39% громадян знають про впровадження санкцій з боку РНБО і їх підписання президентом Зеленським проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, 36% визнали, що ніколи про це не чули, 25% добре поінформовані про такі санкції.

Підтримують упровадження санкцій проти Медведчука і Марченко 41% українців, не підтримують 24%, не змогли відповісти 35%.

При цьому 29% респондентів називають таке впровадження санкцій боротьбою з російською агресією, 20% - боротьбою олігархів, 19% - спробою відвернути увагу громадян від невдач влади в економіці, зростання тарифів і вакцинації, 16% - боротьбою влади з політичними опонентами. 35% не змогли відповісти.

Опитування проводилося серед 2 400 респондентів старше 18 років у всій Україні (за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу і АР Крим) методом face-to-face за структурованою інтерактивною анкетою. Статистична похибка не перевищує 2,05%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Український інститут майбутнього" пропонує нову ліберальну податкову реформу "4 по 10"

ВР пропонують замінити кримінальну відповідальність на адміністративну за зберігання зброї для самозахисту та її виготовлення без ліцензії - Устінова

"Авто-Регіон" у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

Лікарі та фармацевти вимагають активізувати боротьбу з нелегітимною рекламою фейкових ліків із використанням провідних медичних брендів

Виробники біометану закликають Раду невідкладно прийняти закон про відкриття його експорту

Частка позичальників мікрокредитів до зарплати після вторгнення РФ зросла з 42% до 67% - дослідження

Зовнішню політику української влади підтримують 70% громадян - соцопитування

Країни Балтії, Велика Британія, Німеччина, Канада та США лідирують у рейтингу позитивного ставлення до них українців, РФ очолює антирейтинг

В Україні 84% підтримують вступ до ЄС, 77% позитивно ставляться до НАТО - соцопитування

В Україні 79% підтримують проведення міжнародної мирної конференції, але лише 22% підтримали б участь у ній РФ - соцопитування

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА